Vi ste ovdje
Home > Magazin > Moj vrt > Prva praktična nastava ”Škola voćarstva ”

Prva praktična nastava ”Škola voćarstva ”

Prva praktična   nastava edukacaije “Škola voćarstva“  održaće se  dana 04.07. (srijeda) sa početkom u 17:00 sati  na „Proizvodno-edukativnom poljoprivrednom poligonu urbane poljoprivrede Mojmilo”, u ul. Rasima Turkušića 33a, kojim upravlja JP LOKOM gdje su aktuelni voćarskii povrtlarski  proizvodi Općine Novi Grad Sarajevo, a  o danima održavanja ostalih predavanja  polaznici će biti naknadno obavješteni.

Predavanje   će održati dr.sc. Besim Salkić docent, predavač na predmetima: Osnove biljne i animalne proizvodnje, Opšte voćarstvo, Rasadnička proizvodnja i Zaštita voća  na Odsjeku agronomije Tehnološkog fakulteta u Tuzli.

Teme predavanja: izbor lokacije za podizanje nasada maline, priprema zemljišta za zasad maline, izbor sadnog materijala i sortiment, sadnja maline, održavanje rednog i međurednog prostora u zasadu, načini  uzgoja i nasloni za malinu, gnojidba maline, zaštita maline, rezidba maline (na zrelo i na zeleno) i berba i konfekcioniranje plodova maline. Edukacija obuhvata: dva teoretska predavanja,  praktičnu nastavu, dodjelu prezentacija i certifikata.

Svi  građani  koji su zainteresovani za  prisustvovanje na edukaciji   mogu  se prijaviti  do 04.07.2018. godine, do 15.00 sati  putem  e-maila: [email protected] ili na kontakt telefon: 033 291-253.

akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com