Vijesti iz zemlje

Predstavljamo vam ZeeBee pametnu ploču Udruženja „Obraduj nekoga“

Montessori ploču za psihomotorni razvoj beba i djece

Udruženje „Obraduj nekoga“ koje već godinu dana ulaže velike napore u humanitarni projekat „Idemo na babine!“ – svakodnevna pomoć socijalno ugroženim bebama, pokrenulo je proizvodnju i prodaju Montessori pametnih ploča, koje su nazvali ZeeBee pametne ploče, sa ciljem održavanja humanitarnog projekta i finansiranja troškova Udruženja, koje su sa porastom projekta također u porastu.

Šta je to Montessori ploča i zašto je bitna?

Pametne ploče su ploče za psihomotni razvoj bebe i djeteta, koje kroz otkrivanje, istraživanje i samostalnost razvijaju neke od veoma bitnih osnova za razvoj bebe i djeteta:

– logičko razmišljanje

-fina motrika

-koordinacija oko-ruka

-percepcija boja

-teksilna senzorika

Pametne ploče su jedinstvene edukativne igračke namijenjene djeci od 8 mjeseci do 4 godine. Pametne ploče su idelano rješenje da prestanete gomilati velike, šarene, plastične, često karcinogene igračke koje vašem djetetu NE nude mogućnost istraživanja, a ono želi samo to!

Pametne ploče ili bussy boards imaju veliki utjecaj na psihomotni razvoj djeteta, te su didaktičke igračke koje pedijatri preporučuju.

ZeeBee pametne ploče su napravljene od drveta, sa minimumom plastike, obojene finim akrilnim bojama, rađene od eko materijala koji su potpuno zdravi za vašu bebu. Ploča je glatko brušena i ivice nisu oštre.

ZeeBee pametna ploča vašem djetetu nudi niz radnji koje pospješuju razvoj fine motorike, koncentracije, ujedno su određene vježbe i poticaj za razvoj govora. Otvaranje – zatvaranje, igranje sa visećim perlama, vozanje aplikacije po putanjama, otključavanje, slaganje, samo su neke od korisnih radnji koje nudi ZeeBee pametna ploča. Kroz ove radnje dijete razvija samostalnost, želju za istraživanjem, želju za uspjehom.

Pametne ploče se baziraju na činjenici da je djeci uvijek, sa razlogom, zanimljivije ono što imaju u kući, od neke senzacionalističke igračke. Stoga pametna ploča nudi djetetu ono što mu u tom trenutku i treba.

ZeeBee pametna ploča osim razvoja motorike nudi i senzornu pločicu (mekano, grubo, spužvasto), učenje brojeva, boja, životinja, oblika, te odnosa malo- veliko.

Udruženje „Obraduj nekoga“ i sve usrećene socijalno ugrožene bebe možete pratiti na www.obraduj.ba ili na facebook stranici facebook.com/idemonababine

ZeeBee pameten ploče za psihomotorni razvoj beba i djece možete pogledati i naručiti na Fb stranici

ZeeBee pametne ploče

Akos.ba

 

Back to top button