Zdravlje

Predstavljamo: Klinika Svjetlost je vodeća oftalmološka ustanova u regiji

Rano otkrivanje očnih bolesti i liječenje istih može spriječiti gubitak vida i održati njegov kvalitet. Kako mnoge očne bolesti u početku nemaju simptome, jedino su redovni oftalmološki pregledi garancija za blagovremeno otkrivanje istih. Iz tog razloga odlučili smo sa timom liječnika Poliklinike Svjetlost porazgovarati o uslugama koje nude.

Dr. Pjano, zašto odabrati Kliniku Svjetlost?

Klinika Svjetlost je vodeća oftalmološka ustanova u regiji, ima klinike na 4 lokacije i to u Zagrebu, gdje je matična ustanova, zatim u Sarajevu, Banja Luci i Splitu. Iza sebe imamo tim od preko 40 vrhunskih stručnjaka sa preko 100.000 obavljenih zahvata. U Sarajevu se nalazimo na Ilidži u sklopu Hotela Hollywood. Na površini od 600 m² raspolažemo sa tri ambulante, modernim dijagnostičkim centrom te operacijskim blokom u kojem se izvode zahvati koji idu u korak sa svjetskim trendovima u oftalmologiji.

Klinika Svjetlost ima kapacitete da pruži kompletnu uslugu iz oblasti oftalmologije u skladu sa svjetskim standardima. Dokaz za to je i nagrada koju smo dobili u oktobru 2015, kada su video linkom prenošeni operativni zahvati uživo sa naše Klinike u Zagrebu, kao i iz priznatih oftalmoloških klinika u Milanu, Istambulu , Kairu i Bukureštu, te ocjenjivani od vrhunskih svjetskih oftalmologa. S ponosom možemo reći da je Svjetlost osvojila prvo mjesto i „Best Live Surgery Award 2015“

Dr. Biščević, koje to usluge možemo potražiti u Poliklinici Svjetlost?

Poliklinika Svjetlost najpoznatija je po laserskom skidanju dioptrije i to je većini ljudi prva asocijacija kada se spomenu klinike Svjetlost. Mi, ustvari, pružamo kompletnu uslugu iz oblasti oftalmologije i oftalmološke dijagnostike. Najčešće izvođeni zahvati, osim laserskog skidanja dioptrije, su operacije mrene sa mogućnošću ugradnje najsavremenijih multifokalnih leća, ugradnja fakičnih leća za korekciju visokih dioptrija, liječenje bolesti mrežnice, crosslinking operativni zahvat i mnogi drugi. U Poliklinici Svjetlost obavljaju se zahvati iz domena tzv. dnevne hirurgije. Za neke zahvate, kao što je npr. transplantacija rožnice, možemo Vas uputiti direktno u našu kliniku u Zagrebu. Interesantno je spomenuti da Klinika Svjetlost ima i ugovor sa Zavodom zdravstvenog osiguranja Federacije o refundiranju troškova za pacijente koji su upućeni na transplantaciju rožnice u Zagreb, što našim građanima drastično olakšava odlazak na jedan takav zahvat čiji troškovi nisu mali, a koji je zadnji korak u spašavanju vida kod ozbiljnih bolesti rožnice.

Na samom kraju ovog kratkog predstavljanja navodimo još jedan interesantan podatak, a to je da tim Klinike Svjetlost svojim pacijentima garanciju daje i vlastitim iskustvom. 15 doktora i 20 medicinskih sestara Klinike Svjetlost riješilo se dioptrije na istim aparatima koje koriste i za svoje pacijente, naglasio je dr. Grišević koji se i sam trajno riješio nošenja naočala istim postupkom koji preporučuje i svojim pacijentima.
U narednom periodu, iz oblasti oftalmologije, donosimo vam pregršt tekstova, govorit ćemo detaljno o katarakti, liječenju bolesti makule, laserskom skidanju dioptrije, metodama za rješavanje dioptrije ukoliko niste pogodan kandidat za laser i raznim drugim temama

Pratite naše tekstove na portalu Akos.ba i ne zaboravite da je edukacija u uskoj vezi sa zdravljem i nedvojbeno povećava kvalitetu i dužinu života jer educiranost mijenja način razmišljanja i odlučivanja.

Informacije o uslugama Klinike Svjetlost možete dobiti putem kontakt telefona +387 33 762 772 ili email adrese info@svjetlost-sarajevo.ba.

Akos.ba

Povezani članci

Back to top button