Vi ste ovdje
Home > U Fokusu > Pouke iz preseljenja Dovadžija Have

Pouke iz preseljenja Dovadžija Have

Sestro Hava, rahmetullahi alejki, čime si zaslužila kod svog Gospodara to da je On, Uzvišeni, učinio da za tebe i tvoju porodicu ovih dana dove desetine hiljada ljudi?!

Kakav je bio tvoj iman pa je Allah, Milostivi, dao da tvoj slučaj bude pouka i poruka svim ljudima koji su čuli za njega da razmisle o životu na dunjaluku i njegovoj prolaznosti?!

Kakav si to ti bila mudžahid pa ti Allah dade smrt šehida, inšaAllah?

Na koji način si se umilila Uzvišenom Gospodaru pa je On tvojim preseljenjem na bolji svijet učinio da se mnogi ljudi prisjete smrti i shvate kako je Njegova odredba iznad svega dunjalučkog?

Tvojim preseljenjem su mnogi ostali zaprepašteni ali je gotovo sigurno, ako Bog da, da si ti otišla u bolje okruženje željno iščekujući Sudnji dan da se ponovo sretneš sa svojim Amarom i kćerkicama Merjem i Sarom, koja te nije ni zapamtila, u džennetima Živog i Vječnog!

Allah je najpravedniji i najmilostiviji prema robovima Svojim pa neće ostaviti bez opskrbe i nafake tvoje i Amarove cvjetiće koji ostadoše siročad bez svoje majke. Nadoknadit će njima Allah tvoje odsustvo na dunjaluku tvojim prisustvom u Džennetu inšaAllah.

Molimo Allaha Uzvišenog da tebe počasti lijepim prebivalištem u kaburu i Džennet na Ahiretu a tvom suprugu Amaru dadne sabura i snage da izdrži ovo i pomogne mu da odgoji u Islamu vašu dječicu Merjem i Saru. Amin.

Redakcija Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top