Ekonomija

Potpisan ugovor za isporuku bh. vatrogasnog vozila

Grad Srebrenik će uskoro dobiti novo navalno vatrogasno vozilo koje proizvesti firma “SU-AD” d.o.o. Živinice.

Vatrogasno društvo Srebrenik, odnosno Profesionalna Vatrogasna Jedinica Srebrenik tako će nakon više od 50 godina postojanja dobiti novo specijalno vatrogasno vozilo.

Radi se o domaćem brendu i domaćem proizvodu zbog čega su u Gradskoj upravi Grada Srebrenika posebno ponosni i zadovoljni ovom uspostavljenom saradnjom.

Tripartitni ugovor u iznosu od 410.000 KM koji su potpisali gradonačelnik Srebrenika Nihad Omerović, vlasnik firme “SU-AD” d.o.o. Suad Bešlić, te predstavnik Raiffeisen Leasinga, odnosi se na navalno vatrogasno vozilo rađeno po posljednjim tehnološkim dostignućima, ali i pravnim normama, te željama kupaca.

– Vrijednost vozila je 410.000 KM. Moram istaći da vatrogastvo na području naše lokalne zajednice egzistira od 1968. godine i nikad do sad nismo bili u prilici nabaviti jedno potpuno novo, profesionalno vozilo ovog tipa. U roku od šest mjeseci od potpisivanja ugovora Profesionalnoj vatrogasnoj jedinici Srebrenik bit će isporučeno vozilo – rekao je gradonačelnik Omerović.

Potpisan tripartitni ugovor

Vlasnik firme “SU-AD” Suad Bešlić pojasnio je da se radi o višenamjenskom vozilu urađenom na šasiji MAN-a, motora jačine 250 konjskih snaga, na kojem se nalazi nadogradnja od varenog aluminijuma.

Pruža mogućnost za transport sedam vatrogasaca, ima spremnik za vodu kapaciteta od dvije hiljade litara, zatim visokotlačnu pumpu, te spremnik pjenila za gašenje vatre, navodno vitlo, trodijelne ljestve, servisni aparat sa kliještima, sjekač čvrstih materijala prilikom saobraćajnih nesreća i drugo, saopćio je Grad Srebrenik.

biznisinfo

Povezani članci

Back to top button