Vi ste ovdje
Home > U Fokusu > Poslije iskušenja dolazi olakšanje

Poslije iskušenja dolazi olakšanje

Koliko daleko može otići vaše povjerenje onda kada vam ništa nije kako ste zamislili? Kada vas pritisnu brige, tuge i iskušenja – tad najviše trebate vjerovati jer je vjera  ključ. Koliko daleko ćete ići sa uvjerenjem da će iskušenje proći? Koliko vam bude daleko otišla vjera  u trenucima kada je teško – toliko ćete i uspjeti. Prvo vjerujte, pa ćete vidjeti. Svijet vam se pokazuje prema vašim uvjerenjima. Ne možete dobiti nešto ako ne vjerujete da možete dobiti – promijenite svoja uvjerenja i svoja ograničenja. Nema limita osim onih koje sami sebi postavite. Ne ograničavajte nikoga i ne ograničavajte sebe.

Vjerujete li? Hajde da vidimo koliko daleko može otići vaša vjera kada vam nije sve potaman. Ali znajte, da biste nešto vidjeli u svom životu – morate vjerovati. Ako ne vjerujete dovoljno – nećete ni vidjeti. Prema vjerovanju se daje i prema trudu ostvaruju ciljevi. Vjernik zna da je svako iskušenje  prilika da se vidi koliko je on dostojan darova koji ga nesumnjivo čekaju. Misli li čovjek da se darovi daju nedostojnima?

Svrha iskušenja nije da vas slomi nego da naučite vjerovati, ili da se otkrije kome više vjerujete – Bogu ili svojim sumnjama. Lahko je vjerovati kada je sve potaman. Kada vas pritisnu belaji i iskušenja, tada treba vjerovati. Položite li taj test pa prije nego što vidite olakšanje, povjerujete, postali ste pravi vjernici.

Ono što želite – to ćete i imati u svojim životima, ako budete dostojni. Samo ništa ne požurujte i ne određujete  kada će biti i kako će biti. Bit će kada bude vrijeme i bit će kako je najbolje za vas. Kakva vam je vjera, znat ćete na osnovu toga kako se odnosite prema iskušenju koje vas zadesi. Ako ga prihvatite hrabro i sa povjerenjem da je tako trebalo biti i da će iz toga izaći samo najbolje, vi ste vjernik. Ako očajavate i bunite se protiv odredbe, onda ne vjerujete dovoljno  da će se na kraju dati ono što je za vas najbolje.

Poruka vama:

Ono što čini razliku između jučerašnjeg i današnjeg dana ne krije se u vremenskim prilikama. Ustali ste mrzovoljni ili lahki. Sretni ili tužni, sa opravdanjem ili bijesni na sav svijet. Ponekad ćete biti ovakvi ili onakvi. Vaši će dani biti isto ovakvi ili onakvi, prema tome kakvi ste vi. Ako vam se nešto ne sviđa, napravite nešto drugačije. Vi ste ta razlika. Ostalo su izgovori.

Afirmacija: Životu i Bogu kažem “da”  u svemu. Iz vjere dobijam snagu i mir. Vjera je moja sigurna luka, a ljubav je svjetionik – uvijek se okrećem prema njima, da ne zalutam.

Biram zahvalnost. Biram ljubav. Biram život sa vjerom. Ljubav, zahvalnost i vjera čine čuda u mojim životima, a ja u čuda vjerujem.

Odlomak iz knjige Sretni ljudi

Alma Taletović  je profesorica,  književnica,  motivatorica,  influenserica koja svojim radom ima za cilj osnaživanje žene u duhu vjere i pozitivne psihologije. Bila je gost i predavač mnogih udruženja,  kako u Bosni, tako i dijaspori.  Autorica je dvije knjige: Smiraj duše i Sretni ljudi.

Više o njenom radu možete pročitati na stranici Smiraj duše – Alma Taletović  čiji je administrator, a koja broji preko 22 hiljade pratilaca. Njena motivacijska videa možete pogledati i na kanalu Sretni ljudi.

akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top