Vijesti iz zemlje

Pomozi.ba: Veliki odziv na humanitarnom bazaru za liječenje djevojčice Iman

Humanitarni bazar traje do 16 sati, a građani mogu kupiti posuđe, igračke, odjeću, obuću, bijelu tehniku i razne druge korisne i zanimljive artikle po simboličnim cijenama počevši već od 0,50 KM

 Veliki broj građana od jutarnjih sati pristiže u prostorije Udruženja “Pomozi.ba” u Sarajevu gdje se danas održava humanitarni bazar “Dobre volje”, za liječenje četverogodišnje Iman Kutlovac, javlja Anadolu Agency (AA).

Iman Kutlovac je usljed operacije tumora bilo neophodno ukloniti 80 posto od oba bubrega.

Humanitarni bazar traje do 16 sati, a građani mogu kupiti posuđe, igračke, odjeću, obuću, bijelu tehniku i razne druge korisne i zanimljive artikle po simboličnim cijenama počevši već od 0,50 KM.

“Danas se održava humanitarni bazar za pomoć djevojčici Iman Kutlovac. Za njeno liječenje potrebno je oko 60.000 eura. Pomozi.ba mjesečno organizuje bazar s raznim humanitarnim svrhama”, izjavio je Hajrudin Solak iz Udruženja “Pomozi.ba”.

Kao i dosad, veliki broj građana odazvao se ovoj humanitarnoj akciji.

“Zadovoljni smo time što je veliki broj ljudi došao da podrži bazar i da svoj doprinos u liječenju djevojčice Iman. Jutros su nas dočekali na kapiji”, dodao je Solak.

Aida Zukić je jedna od građana koji su došli jutros u “Pomozi.ba” kako bi pomogli djevojčici Iman.

“Na društvenim mrežama je mnogo apela, najviše za djecu. Ima im mnogo. Najpotrebnije je da se pomogne djeci”, poručila je Aida.

Za djevojčicu je aktiviran i humanitarni broj 17006, a pozivom na broj koji je jedinstven za sve operatere, doniraju se dvije konvertibilne marke (KM).

Iman je rođena 16. augusta 2014. godine u Sarajevu, a u decembru 2017. godine, dijagnosticiran joj je tumor Wilms na oba bubrega s metastazama na crijevima i plućima.

Krajem oktobra ove godine urađena joj je operacija gdje su gotovo u potpunosti uklonjena oba bubrega.

Iako porodica nije imala novac, bolnica “Medical Park” u Istanbulu uradila je operaciju uz garanciju “Pomozi.ba” organizacije da će sredstva biti prikupljena.

Nakon deset dana intenzivne njege, preostali dijelovi njenih bubrega rade samostalno i nema potrebu za dijalizama. Sada je u planu da se liječi tumor, koji je zahvatio pluća, radio i kemoterapijama, a moguća je i operacija.

Troškovi dosadašnjeg liječenja kao i planirani troškovi nastavka liječenja djevojčice Iman iznose oko 60.000 eura.

akos.ba

Povezani članci

Back to top button