Vi ste ovdje
Home > Magazin > Kulinarstvo > Pizza sa špinatom

Pizza sa špinatom

Priprema:

5 min

Kuhanje:

8 min

Serviranja:

4 porcije

Sastojci:

1 tijesto za picu

300g President Zagrebačkog sira

1/2 kg špinata, isjeckanog

50g Sirela ribanac

Priprema:

Ugrijte rernu na 220°C. U tepsiju stavite tijesto za pizzu.

U maloj zdjeli pomiješajte svježi sir i pizza sos. Premažite time tijesto. Pospite špinatom, a zatim ribancem.

Pecite u rerni 10 do 15 minuta.

Savjet:

Umjesto pizza sosa možete koristiti paradajz sos. Preko špinata možete staviti i kolutove grilovanog patlidžana.

Pizza tijesto:

1/2 kašičice suhog kvasca

1 prstohvat šećera,

4 šolje bijelog brašna

1 kašičica soli

2 kašike maslinovog ulja

Pomiješajte 1,5 šolju tople vode, kvasac i šećer te ostavite da odstoji 10-15 minuta. U drugu zdjelu pomiješajte brašno i so, te napravite udubljenje u koje stavite otopljeni kvasac i maslinovo ulje. Zamijesite tijesto i ostavite na toplom oko 1,5 h da naraste. Razvucite u željenu debljinu tijesta.

akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top