U Fokusu

Perutnina preporučuje iftar: Aromatična pileća rolada

Vrijeme pripreme: 30 min

Zahtjevnost:lagano

Tip:topla predjela

Sastojci:

60 dg  Pertunina pilećeg filea

12 dg Perutnina pilećih prsa u ovitku

12 dg sira edamera

1 kašičica mljevenog đumbira

1 kašičica mljevene slatke crvene paprike

1 kašika svijetlog soja umaka

so

mljeveni biber

ulje za pečenje

Priprema:

Pileći file narežite na tanje, što veće odreske, potucite ih preko plastične folije, pospite đumbirom, posolite i pobiberite.

Na odreske poslažite tanke šnite pilećih prsa u ovitku i sira. Zamotajte ih u roladu i učvrstite kuhinjskom špagom.

Roladice pecite u tavici, na laganoj vatri približno 15 minuta. Tokom pečenja nekoliko puta ih okrenite i po potrebi zalijte vodom.

Neposredno prije nego su roladice pečene, pospite ih mljevenom crvenom paprikom i po želji pokapajte soja umakom.

Poslužite s omiljenim prilogom.

Više recepata možete pronaći na: pertunina.ba

Akos.ba

Povezani članci