Perutnina preporučuje iftar: Aromatična pileća rolada
Vrijeme pripreme: 30 min
Zahtjevnost:lagano
Tip:topla predjela
Sastojci:
60 dg Pertunina pilećeg filea
12 dg Perutnina pilećih prsa u ovitku
12 dg sira edamera
1 kašičica mljevenog đumbira
1 kašičica mljevene slatke crvene paprike
1 kašika svijetlog soja umaka
so
mljeveni biber
ulje za pečenje
Priprema:
Pileći file narežite na tanje, što veće odreske, potucite ih preko plastične folije, pospite đumbirom, posolite i pobiberite.
Na odreske poslažite tanke šnite pilećih prsa u ovitku i sira. Zamotajte ih u roladu i učvrstite kuhinjskom špagom.
Roladice pecite u tavici, na laganoj vatri približno 15 minuta. Tokom pečenja nekoliko puta ih okrenite i po potrebi zalijte vodom.
Neposredno prije nego su roladice pečene, pospite ih mljevenom crvenom paprikom i po želji pokapajte soja umakom.
Poslužite s omiljenim prilogom.
Više recepata možete pronaći na: pertunina.ba
Akos.ba