Recept dana: Pileći rezanci s kikirikijem
Vrijeme pripreme: 30 min
Zahtjevnost: lagano
Tip: glavna jela
Sastojci:
70 dg pilećeg filea ili pilećeg karabatka bez kosti
10 dg neslanih oguljenih kikirikija
30 dg prase
1 čili
1 kašika đumbira
1 dl svijetlog soja sosa
gustin
so
mljeveni biber
ulje za prženje
Priprema:
Piletinu narežite na rezance, prase na kolutove, čili nasjeckajte, a đumbira ogulite i sitno naribajte. U voku zagrijte ulje, do svijetlo smeđe boje prepržite kikiriki, dodajte rezance piletine, promiješajte, dodajte čili i poriluk i na brzinu prepržite. Zalijte soja sosom, dodajte naribani đumbir i dinstajte približno 8 minuta.
Kašičicu gustina razmutite u malo vode i zgusnite umak. Dobro provrijte i po potrebi dosolite i pobiberite. Poslužite s rezancima od riže ili rižom.
akos.ba