Kulinarstvo

Pahuljaste ovsene palačinke (bez glutena)

Sastojci:

  • 1 šolja bezglutenskih ovsenih pahuljica (ili ovsenog brašna)

  • 1 zrela banana

  • 1 jaje

  • 1/2 šolje biljnog mlijeka (bademovo, ovseno, rižino…)

  • 1 kašičica praška za pecivo (bez glutena)

  • Prstohvat soli

  • Cimet po želji

  • Kokosovo ulje za pečenje

Priprema:

  1. U blenderu izblendaj ovsene pahuljice dok ne dobiješ brašno (ako već nemaš ovseno brašno).

  2. Dodaj bananu, jaje, mlijeko, prašak za pecivo, so i cimet. Izblendaj dok ne dobiješ glatku smjesu.

  3. Zagrij tavu sa malo kokosovog ulja i sipaj smjesu kao male palačinke.

  4. Peci 2-3 minuta sa svake strane dok ne porumene.

  5. Serviraj sa svježim voćem, medom, javorovim sirupom ili kikiriki puterom.Bon appetiti!

    Akos.ba

Povezani članci

Back to top button