Kulinarstvo
Pahuljaste ovsene palačinke (bez glutena)

Sastojci:
-
1 šolja bezglutenskih ovsenih pahuljica (ili ovsenog brašna)
-
1 zrela banana
-
1 jaje
-
1/2 šolje biljnog mlijeka (bademovo, ovseno, rižino…)
-
1 kašičica praška za pecivo (bez glutena)
-
Prstohvat soli
-
Cimet po želji
-
Kokosovo ulje za pečenje
Priprema:
-
U blenderu izblendaj ovsene pahuljice dok ne dobiješ brašno (ako već nemaš ovseno brašno).
-
Dodaj bananu, jaje, mlijeko, prašak za pecivo, so i cimet. Izblendaj dok ne dobiješ glatku smjesu.
-
Zagrij tavu sa malo kokosovog ulja i sipaj smjesu kao male palačinke.
-
Peci 2-3 minuta sa svake strane dok ne porumene.
-
Serviraj sa svježim voćem, medom, javorovim sirupom ili kikiriki puterom.Bon appetiti!
Akos.ba