Liderstvo i menadžment

Ovo je tvoja prilika: Prestati podcjenjivati sebe!

Svaki uspjeh i sreća u životu polaze od jedne te iste činjenice: Otkriti priliku i iskoristiti je. Jednostavno a opet tako malo prakticirano.

Svakoga dana nevjerojatan je broj prilika od nas, bilo da se te prilike nalaze u izgradnji kvalitetnih odnosa s drugim ljudima, našim bližnjima i daljima, bilo da su te prilike okidač koji će nas potaknuti da se kao pojedinac razvijamo u nekom području ostvarujući svoje potencijale. Prilika može biti i jednostavno samo uživati u životu bez da se neprestano vraćamo u nesređenu prošlost ili da uvijek ispočetka bježimo u neizvjesnu budućnost.

Prilika je također započeti živjeti život iz svoje kože, ne iz tuđih očiju. Zašto stalno mislimo da se nekome trebamo dokazati, da se nekome trebamo opravdavati, da se nekome trebamo ulizivati, i onda naš život postane podcjenjivanje sebe, svojih vrijednosti i sposobnosti, i puzanje za onima kojima to ništa ne znači i koji nam na to mogu samo uzvratiti razočarenjem ili nečim sličnim.  A mogli smo mirno živjeti život. Ispunjenije.

Prilika je da prestanemo tražiti prihvaćanja od strane drugih i tražiti dopuštenja da imamo svoje snove te da možemo ići za njima. Prilika je da ugasimo svoju žeđ za odobrenjima drugih misleći da će nam oni donijeti neku veliku pozitivnu promjenu u naš život. Prilika je shvatiti da u svojoj životnoj priči ne moramo imati likove i radnju koju drugi govore već da sami možemo izabrati gdje ćemo ići i što ćemo raditi u svakome trenutku našega života.

Sve životne prilike svode se na jednu; prestati podcjenjivati sebe i shvatiti da je tvoj život dar tebi i da ti odlučuješ što ćeš od njega napraviti. Drugi mogu davati savjete, pratiti te na djeliću tvoga puta, hvaliti te, kuditi te, ali ne mogu određivati koje ćeš izbore napraviti i kome ćeš u svojoj životnoj priči dati važnije, a kome sporedne uloge. Što god odlučio prilika svih tvojih prilika je samo jedna, a ta je prestati podcjenjivati sebe.(prijatelj.org)

akos.ba

Povezani članci

Back to top button