Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Liderstvo i menadžment > Ovo je najveća greška koju radite kada pišete svoj poslovni rezime

Ovo je najveća greška koju radite kada pišete svoj poslovni rezime

Australski menadžeri otkrili su da se danas vrlo jednostavno provjerava istinost podataka, a to se provodi češće nego što kandidati misle, posebno  ako je riječ o većim firmama.

Napisati životopis mnogima je noćna mora. U borbi za željeno radno mjesto ili poziciju kandidati će pribjeći različitim metodama kako bi sebe predstavili kao savršenog kandidata zua oglašeno radno mjesto.

Neki su kreativni i iskaču iz okvira forme životopisa kakve možete naći online, neki slijepo prate baš “provjerene okvire” pisanja životopisa, neki ne mare za gramatičke greške, a neki preuveličavaju svoja prethodna radna iskustva…

Upravo to zadnje, poslodavci smatraju jednim od najvećih problema kod kandidata koji ih odmah eliminira iz daljnjeg procesa selekcije.

Istraživanje u kojem je sudjelovalo 460 HR (Human recourses) menadžera iz Australije, pokazalo je njih 68 posto eliminira kandidate ako su primijetili da u životopisu lažu vezano za neke navedene podatke, poput radnog iskustva.

Njih 60 posto reklo je da su “uhvatili” kandidate u laganju vezano za prethodna radna iskustva, a 48 posto HR menadžera tvrdi kako su primijetili da kandidati lažu vezano za svoje znanje tehničkih vještina, obrazovanja i kvalifikacija za određeno radno mjesto.

https://www.vecernji.hr/

Top
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com