Liderstvo i menadžment

Ovo je najveća greška koju radite kada pišete svoj poslovni rezime

Australski menadžeri otkrili su da se danas vrlo jednostavno provjerava istinost podataka, a to se provodi češće nego što kandidati misle, posebno  ako je riječ o većim firmama.

Napisati životopis mnogima je noćna mora. U borbi za željeno radno mjesto ili poziciju kandidati će pribjeći različitim metodama kako bi sebe predstavili kao savršenog kandidata zua oglašeno radno mjesto.

Neki su kreativni i iskaču iz okvira forme životopisa kakve možete naći online, neki slijepo prate baš “provjerene okvire” pisanja životopisa, neki ne mare za gramatičke greške, a neki preuveličavaju svoja prethodna radna iskustva…

Upravo to zadnje, poslodavci smatraju jednim od najvećih problema kod kandidata koji ih odmah eliminira iz daljnjeg procesa selekcije.

Istraživanje u kojem je sudjelovalo 460 HR (Human recourses) menadžera iz Australije, pokazalo je njih 68 posto eliminira kandidate ako su primijetili da u životopisu lažu vezano za neke navedene podatke, poput radnog iskustva.

Njih 60 posto reklo je da su “uhvatili” kandidate u laganju vezano za prethodna radna iskustva, a 48 posto HR menadžera tvrdi kako su primijetili da kandidati lažu vezano za svoje znanje tehničkih vještina, obrazovanja i kvalifikacija za određeno radno mjesto.

https://www.vecernji.hr/

Provjerite također
Close
Back to top button