Vi ste ovdje
Home > Obrazovanje i odgoj > Brak i porodica > ‘Ovih 11 stvari čine moju ženu sretnom, radim ih svaki dan…’

‘Ovih 11 stvari čine moju ženu sretnom, radim ih svaki dan…’

S godinama je naučio koliko su male stvari važne za sretan život i da žena nikad ne bi trebala dvojiti koliko je suprug voli. Priznaje kako nije savršen i još uvijek radi pogreške.

Troy Stoneking je mudar čovjek. On kaže kako je shvatio da će imati sretan brak samo ako je njegova žena sretna. Naravno, i druga strana mora razmišljati na taj način. Ovaj pisac i savjetnik za ljubavne veze u braku je više od 25 godina. S godinama je naučio koliko su male stvari važne za sretan život. Priznaje kako nije savršen i još uvijek radi pogreške, ali trudi se biti najbolji muž na svijetu. Dodaje da žena nikad ne bi trebala dvojiti oko toga da li je suprug voli ili ne, piše portal 24sata.

Želite li imati “savršenn brak”, slijedite njegov primjer.

Ovo je 11 stvari koje radi svaki dan, a koje čine njegovu ženu jako sretnom:

1. Obavljam jednostavne poslove

Na primjer, jutros, ispraznio sam mašinu za pranje posuđa i bila mi je vrlo zahvalna na tome. Često joj pomažem s rubljem i pospremim krevet. Jednostavni poslovi koje napravim pokazuju joj da brinem o tome da se u našoj kući osjećamo ugodno.

2. Uvijek se najprije fokusiram na njezine potrebe

Uvijek ju pitam što želi pojesti za večeru umjesto da joj sugeriram što ja želim. Kad trčimo zajedno, uvijek to radimo ritmom koji njoj odgovara. To ne znači da sam ja “njezin otirač za noge”, već da poštujem njezine potrebe.

3. Slušam ju dok priča bez uplitanja

Ako želi sa mnom nešto podijeliti, sjedim i slušam. Ponekad postavljam pitanja kako bi dokučio njezine dublje misli i osjećaje. Ne namećem joj svoje mišljenje kako da riješila problem, osim ako me pita za savjet. Nekoliko puta sam zabrljao dok nisam shvatio da ženu ponekad trebam samo slušati što govori. Dovoljno im je da nekome kažu kako se osjećaju dok su muškarci skloniji pokušati brzo riješiti problem, a to je ono što žene ponekad ne žele. Samo ju slušajte. Sve će vam postati jasno.

4. Nježan sam s njom

Moja žena nikad ne čuje oštre tonove od mene. Volim je previše da bi s njom bio bilo kakav drugačiji nego nježan. Ako raspravljamo o nečemu ili se posvađamo, nikad ne dopuštam da moje trenutne emocije preuzmu kontrolu nad onime što govorim ili što radim. Umjesto toga, prisjetim se koliko mi moja žena znači.

5. Koristim ljubazne i zahvalne riječi

Korištenje lijepih riječi je verbalna nježnost. Tokom razgovora s mojom ženom, moj riječnik je pun ljubaznosti. Ona dobiva više moje verbalne zahvalnosti od bilo koga drugog u mojem životu. Uz to, često se pobrinem da čuje koliko mi neki njezini postupci puno znače.

6. Dajem joj komplimente

Ako ima novu odjeću ili frizuru, ja to primijetim i kažem joj koliko joj lijepo stoji. Kada smo s prijateljima, kažem im koliko lijepih i velikih stvari ona čini za mene. Volim kako crta, volim kako izlazi van i radi neke stvari po najtežem vremenu, volim koliko puno brine o drugima. Volim je i želim da cijeli svijet zna da je ona nevjerojatna osoba!

7. Preuzimam odgovornost

Određene stvari kao što su iznošenje smeća, briga da je trava oko kuće pokošena ili mali popravci u kući su moja odgovornost. To je moj posao i ja ću ga obaviti. Ponekad sam malo spor, ali ipak to napravim. Ne želim stavljati dodatno opterećenje na nju.

8. Slušam, izvinjavam se i promijenim

Nedavno mi je supruga rekla kako ponekad vrijeđam druge, a da toga nisam ni svjestan. Dala mi je do znanja kako trebam svakoga tretirati s poštovanjem. Poslušao sam ju i sad pazim što govorim.

9. Tražim njezino mišljenje

Ako mi predstoji neka teška odluka, uvijek pitam ženu za mišljenje. Ona je inteligentna, pronicljiva i svjesna osjećaja drugih ljudi. Njezin savjet je uvijek vrijedan.

10. Podržavam njezine snove

Za posljednji rođendan, dao sam svojoj ženi poklon bon za lokalni art studio. Ona voli slikati i to će joj omogućiti da kupi materijal i uživa ​​u više sati nastave. Želim da slijedi svoje snove, pa sam je podržao na praktičan način.

11. Kažem joj da je volim

Svaki dan, nekoliko puta dnevno, svojoj ženi kažem da je volim. Te riječi nikad ne gube svoju moć i uvijek sam iskren. Ona istu stvar čini za mene. Želim da bude sigurna u to da je jedina za mene i kako ju volim više od svega.

Moje riječi i djela imaju veliki utjecaj na to kako se moja žena osjeća svaki dan. Raditi sve kako bi ona bila sretna je moj ulog u naš brak. Kao partneri, trebamo stalno i iskreno težiti tome da je naš prioritet sreća onoga drugoga  piše Bright Side.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top