Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz svijeta > Oprez: Na Apple Storeu i Google Playu registrovane netačne aplikacije Kur'ana

Oprez: Na Apple Storeu i Google Playu registrovane netačne aplikacije Kur'ana

Međunarodna organizacija za hifz Kur'ana (HQMI) upozorava kako postoje neprecizne odnosno netačne aplikacije Kur'ana na mobilnom sistemu Androida, javlja Anadolu Agency (AA).

HQMI ističe da je zaprimila pritužbe na nekoliko grešaka na besplatnim aplikacijama Kur'ana na digitalnim trgovinama Apple Storeu i Google Playu.

U njima je, kako se navodi, registrovan nedostatak slova u nekim riječima Kur'ana, greške u rečenicama i nedostatak interpunkcijskih znakova.

“Također, neke stranice Kur'ana su obrisane, namjerno ili nenamjerno”, navodi međunarodna organizacija povezana sa Svjetskom muslimanskom ligom.

U saopćenju se muslimani pozivaju da budu oprezni u korištenju besplatnih aplikacija Kur'ana, a predloženi su pouzdani izvori za korisnike koji žele čitati i proučavati muslimansku svetu knjigu na svojim kompjuterima i mobilnim telefonima.

Osnovan 2000. godine u Džeddi, u Saudijskoj Arabiji, HQMI djeluje s ciljem podučavanja muslimana učenju Kur'ana napamet – hifzu, načinima usavršavanja njegovog pamćenja i shvatanja njegovog značenja.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com