Vi ste ovdje
Home > Naše aktivnosti > Ostale aktivnosti > Održano treće mjesečno druženje članica udruženja Svitanje i AKOS-a

Održano treće mjesečno druženje članica udruženja Svitanje i AKOS-a

U nedjelju, 18 maja 2016., održano je treće mjesečno druženje članica Udruženja Svitanje i AKOS-a

Cilj druženja bio je međusobno zbližavanje, bolje upoznavanje kao i dogovaranje oko budućih projekata.

Glavna tema ovog susreta bila je ”Mudrost i razboritost vjernika u izgradnji islamske porodice i odgoju djece”, a govorilo se o tome koji su to sve izazovi sa kojima se porodica susreće, upoznavanje sa stadijima i neizostavnim koracima u procesu izgradnje i očuvanje porodice te kako na adekvatan način izgraditi porodicu u kojoj stasaju korisni potomci sačuvani od savremenih poroka.

Druženju su prisustvovale i gošče iz Turske, među njima novinarka i aktivistkinja Muzejjen Tasci koja je održala kratki govor o radu organizacija “IHH” i “UDEV”, te saradnji sa organizacijama u Bosni kao i o njenom izvještavanju o stanju u Bosni tokom agresije. Tasci je također istakla da muslimani moraju jačati međusobne odnose i da je bitno da se ujedine u borbi protiv nepravde i nasilja.

Održana su i dvije kratke kreativne radionice na kojma su u opuštajućoj atmosferi učesnice pisale i crtale na temu “Šta te asocira na ramazan” i “Koji su to tvoji prioriteti na dunjaluku”.

Nakon svega rađena je i anketa kako bi učesnice ocijenile cjelokupnu organizaciju i napisale svoje utiske s ciljem organizovanja još uspješnijih narednih druženja.

Ovakva vrsta druženja će se nastaviti održavati i u budućnosti, kako bi se na taj način članice međusobno bolje upoznale, ostvarile kontakte i radile na osmišljavanju i realizaciji zajedničkih planova.

Za Akos.ba priredila: Manal Elmasry

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com