Ostale aktivnostiU FokusuVijesti iz zemlje

U Živinicama proučena dova za hafiza Mudžahida Smajlovića

U subotu 6. jula je u džamiji Islamskog centra u Živinicama proučena hafiska dova

Hafiz Mudžahid Smajlović je 102. hafiz Behram-begove medrese u Tuzli.
 
Hafiz Mudžahid Smajlović, rođen je 2001. godine u Tuzli, od oca Asima i majke Fikre kao prvo od četvero djece. Osnovno školovanje je okončao u Prvoj osnovnoj školi u Živinicama, nakon čega upisuje Behram-begovu medresu u Tuzli. Medresu završava 2020. godine.
Po završetku Medrese, sportska karijera koju je gradio na košarkaškim terenima usporila ga je u daljem školovanju. Od ove godine, ako Bog da, nastavlja edukaciju na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu, gdje posljednjih godinu dana nastupa za košarkaški klub IUS Wolves.
 
U protekloj sezoni 2022-2023 ocijenjen je kao jedan od najperspektivnijih mladih igrača. Bio je najbolji strijelac A1 lige te najkorisniji igrač A2 lige, gdje je njegov tim ostvario plasman u viši rang takmičenja.
 
Još od malih nogu počelo je njegovo druženje sa Kur’anom Časnim. Sa nepunih šest godina je počeo učiti Sufaru, te za kratko vrijeme savladao tečno učenje Kur’ana. Sam hifz je njegov cjeloživotni put, ali intenzivnije učenje napamet Allahovog govora počelo je prije tri godine.
 
Hifz je uspješno završio pred Komisijom za hifz Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini  3. juna 2024. godine, a komisiju su sačinjavali: hfz. doc. dr. Mensur-ef. Malkić, hfz. Haso –ef. Popara, hfz. mr. Salih-ef. Halilović, hfz. mr. Sadrudin-ef, Išerić i hfz. mr. Hamza-ef. Lavić.
Njegov muhaffiz na putu hifza bio je njegov otac Asim Smajlović a hafisku dovu na kraju programa proučio je hfz. Amir-ef. Hodžić, profesor Behram-begove medrese u Tuzli.
 
Mudžahid Smajlović je još o malih nogu polaznik aktivnosti Udruženja “Izvor Selsebil” Živinice, članice AKOS-a, a njegov otac je bio i predsjednik AKOS-a od 2020. do 2023. godine.
 
Akos.ba

Povezani članci