Za djecu i omladinu

Obradujte svoje najmlađe ilustrovanom knjigom “Priče za male radoznalce”

Knjiga je tvrdih korica, ilustrovana, sa mnoštvom pouka i zadataka tipa napravi, isijeci, dopuni i sl. Knjiga je za školski uzrast mada može i za mlađu djecu. 

 

Ukratko o knjizi:

Predviđeno je da kroz ovu knjigu realiziramo nekoliko ciljeva. Prvobitna namjera je da se naša djeca edukuju o izvornim vrijednostima vjere na jednostavan i interesantan način. Naglasak je na moralnim vrijednostima, učvršćivanju vjerovanja, upoznavanju s temeljima islama i značaja uže i šire zajednice. Mališani će učiti o vjeri kroz intrigantne i maštovite zgode i nezgode naših likova, te će se na taj način apstraktni pojmovi predočiti na jednostavan, maštovit i kreativan način.

Priče se odlikuju pojednostavljenim pojmovima o vjeri, moralu i dobrom ponašanju, i njihovim prezentiranjem djeci. Predstavljene su na lagahn i interesantan način, popraćen primamljivim slikama. Obiluju praktičnim primjerima kako postići određene norme ponašanja slijeđenjem Kur’ana i Sunneta. Nude mnoštvo uputa, pouka, savjeta i normi ponašanja za djecu.

Jedan od ciljeva je i da se roditelji uz ovu knjigu druže sa svojom djecom, što predstavlja veliku zadaću za roditelje, posebno ako je riječ o djeci koja još nisu savladala čitanje. Roditelji će im čitati i postavljati pitanja – zajedno će rješavati zadatke koji su dati u knjizi i uživati u kvalitetnom vremenu koje provode zajedno.

Cilj je i animiranje djece da i sami učestvuju u rješavanju zadataka, pronalaženju odgovora – što pozitivno utiče na samopouzdanje. Ova knjiga će nastojati probuditi njihovu pažnju, razviti u njima najbolje osobine. 

 

Cijena knjige je 20KM

Prodajna mjesta: UG Bistri izvor Sarajevo, Tesnim, kulturno-edukativni centar( Pehlivanuša 5)

A možete i kontaktirati autoricu na slijedeće načine: e-mail adresa –  melidali@gmail.com, broj telefona – 061/224-105 ili Fb profil Meli SA

 

Akos.bA

Povezani članci

Back to top button