Vi ste ovdje
Home > Naše aktivnosti > Ostale aktivnosti > Nova knjiga u izdanju AKOS-a: “Priče iz dijaspore i domovinskih zemalja” autora Admira Lisice

Nova knjiga u izdanju AKOS-a: “Priče iz dijaspore i domovinskih zemalja” autora Admira Lisice

Nova knjiga u izdanju AKOS-a jučer je izašla iz štampe. Knjiga pod nazivom “Priče iz dijaspore i domovinskih zemalja” autorsko je djelo bivšeg člana redakcije Akos.ba i mladog magistra historije Admira Lisice. Recezent knjige je doc. dr. Amra Šačić Beća.

Admir Lisica rođen je 12. novembra 1991. godine u Sarajevu. U svom rodnom gradu stekao je zvanje magistra historije na Filozofskom fakultetu u Sarajevu, u junu prošle godine. Knjiga „Priče iz dijaspore i domovinskih zemalja“ predstavlja spoj priča o bh. dijaspori od Islanda do Australije koje je autor prikupio proteklih godinu dana.

O knjizi autor kaže: “Priče su nastajale spontano, pa tako u djelu „Priče iz dijaspore i domovinskih zemalja“ imamo sagovornike iz Australije, Meksika, Portugala, Slovačke, Islanda, Danske, Norveške, Njemačke, Velike Britanije, Luksemburga, Turske, Hrvatske, Crne Gore i Sandžaka. Knjiga je plod ideje o predstavljanju dijaspore na pravi način, kako to dolikuje, ali uz činjenice i vjerodostojne podatke. Priče, koje je obuhvatila knjiga, bave se stanjem među bosanskohercegovačkom dijasporom diljem svijeta, odnosom stranih zemalja prema našim građanima, odnosom matice Bosne i Hercegovine prema iseljenom stanovništvu, pojedinačnim i kolektivnim uspjesima naše dijaspore te dobrim međusobnim odnosima i pozitivnim stvarima.”

Izdavanjem ove knjige naša organizacija nastavlja afirmirati mlade autore koji pišu na bosanskom jeziku i čije djelo treba biti vrednovano kroz pisanu riječ.

Knjigu je moguće naručiti putem maila [email protected]  ili putem facebook stranice  Bošnjački intelektualci kroz historiju

Izdavač: Asocijacija za kulturu, obrazovanje i sport – AKOS Sarajevo

Godina: 2018.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top