Vi ste ovdje
Home > Naše aktivnosti > Udruženje Svitanje u saradnji sa uposlenicama BBI banke podijelilo 80 bajramskih paketića u Zvorniku

Udruženje Svitanje u saradnji sa uposlenicama BBI banke podijelilo 80 bajramskih paketića u Zvorniku

U okviru akcije „Dajte im razlog za osmjeh“, koja ove godine obilježava desetogodišnjicu, volonteri Udruženja Svitanje, u ponedjeljak 19. juna, podijelili su 80 bajramskih paketića za djecu povratnika. Akcija je realizovana u Zvorniku, u Dnevnom centru Emmaus.

Inače ovo je prva aktivnost u okviru akcije „Dajte im razlog za osmjeh“. Ova akcija već godinama postiže izvanredne rezultate, a predstavlja pomoć povratničkoj populaciji. Volonteri Udruženja prikupljaju pribor i opremaju male školarce u mnogim gradovima manjeg bh. entiteta. Pored toga, pomažu u opremanju škola, biblioteka itd. Obzirom da je ove godine desetogodišnjica projekta, planira se dodatno proširiti broj i vrste aktivnosti, kako bi se obilježio ovaj vrijedni jubilej.

Akcija podjele pribora je podržana od uposlenica BBI Banke koje su donirale većinu sredstva za ovu namjenu a ovim putem im zahvaljujemo što su učestvovale u akciji i uspjele dati razlog za dječiji osmjeh.

#ostavitrag

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com