Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Nova investicija u G. Vakufu: Firma ATT otvara proizvodni pogon

Nova investicija u G. Vakufu: Firma ATT otvara proizvodni pogon

Adnan Telalović

Firma ATT iz Gornjeg Vakufa, koja se bavi mašinskom obradom metala, započela je izgradnju novog proizvodnog objekta u industrijskoj zoni u Gornjem Vakufu.

 

”Jedan dio prostrojenja smo već prebacili. Sada idemo na izgradnju dodatnih 1.500 metara kvadratnih prostora. Time ćemo povećati kapacitet za proizvodnju dijelova, kojom se trenutno bavimo, ali i za neke nove projekte koje planiramo raditi”, kaže za eKapija.ba Adnan Telalović, direktora ATT-a. 

Inače, njihov glavni proizvod su osovine za mašine za rublje Gorenja koje rade već tri godine, a rade i čahure za nosače motora za autoindustriju.

Očekuje da će fabrika biti spremna do jula ove godine. Dodaje da već imaju kontakte sa firmama iz Austrije i Francuske. Ova izvozno orjentirana firma koja izvozi 95 posto svoje proizvodnje za EU radi i različite strugane metalne dijelove po nacrtima kupaca.

ATT je jedini dobavljač slovenskog Gorenja za osovine za njihove mašine za rublje, a izrađuju i razne dijelove za industriju i građevinarstvo prečnika od fi 3 do fi 160 milimetara. Što se tiče izvoza osovima prošle godine su izvezli 700.000, a za ovu godinu plan je da se to podigne na milion komada. 

Inače, ova firma je u posljednje tri godine imala stalnu tendenciju rasta. Vrijednost njihog izvoza prošle godine iznosila je 2,7 mil. KM, a sudeći po rezultatima iz prvog kvartala očekuju da će do kraja godine imati oko 3,4 mil. KM.

 

ekapija.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com