Ekonomija

Nestle priznao grešku: “Maggi goveđa supa ne posjeduje halal certificat”

Nakon što je Saff razotkrio prevaru sa supama Maggai, dobili smo odgovor kompanije Nestle u kojem priznaju svoj propust

 

U nastavku prenosimo odgovor Nestlea u cjelosti. “Tragom napisa u pojedinim medijima, obavještavamo vas da desio propust s deklaracijom na Maggi goveđoj supi 53g. Naime, na originalno, u potpunosti ispravno pakiranje, greškom je dodana neusklađena etiketa što je čisto propust pri izradi pakiranja. Maggi goveđa supa 53g ne posjeduje halal certificat. 

Naglašavamo kako našim potrošačima nastojimo osigurati potpune i transparentne informacije kada je riječ o sastavu proizvoda te se iskreno izvinjavamo za sve neugodnosti nastale ovim nenamjernim propustom s naše stane. Prema internim analizama koje su odmah poduzete, riječ je samo o jednom lotu prozvoda kojeg smo odmah odlučili dobrovoljno povući s tržišta.

Također, pozivamo  potrošače koji su kupili ovaj proizvod da se jave u distributivne centre gdje će za svaki kupljeni proizvod dobiti zauzvrat Tarhana supu za predstojeće vrijeme ramazana” piše portal Saff.ba.

Smatramo da je ovim slučajem imidž ovog proizvođača znatno narušen i jedino riješenje je certificiranje halal kvalitete u Agenciji za certficiranje halal kvalitete iz Tuzle koja radi u okviru IZ u BiH.

Akos.ba

Povezani članci

Back to top button