Vi ste ovdje
Home > Kultura i tradicija > Umjetnost > Naučni simpozij “Arhitektura grada Sarajeva”

Naučni simpozij “Arhitektura grada Sarajeva”

U subotu, 22. decembra sa početkom u 11:00 sati u srednjoj sali Gazi Husrev-begove biblioteke u organizaciji Udruženja “Mladi muslimani” te uz podršku Grada Sarajeva biti će organiziran naučni simpozij “Arhitektura grada Sarajeva”.

Simpozij će se odvijati kroz tri panela. A panelisti i predavači će biti akademski radnici i poznavaoci problematike pitanja arhitekture grada Sarajeva kroz njegova tri historijska perioda osmanski, austrougarski i moderni period.

Doc. dr. Haris Dervišević, sa temom “Osmanska arhitektura u Sarajevu” predstaviti će osmanski period grada Sarajeva. Prof. dr. Amila Kasumović, sa temom “Fizionomija i identitet grada: Vijećnica kao simbol Sarajeva” arhitekturu u austrougarskom razdoblje Grada. A arh. Suad Šoljanin obraditi će moderno vrijeme i razvoj arhitekture kroz temu “Moderna arhitektura grada Sarajeva”.

Kao rezultat simpozija izaći će zbornik radova u prvim mjesecima iduće godine.

Skup je otvoren za javnost, te Vas pozivamo da svojim prisustvom i učešćem posvetimo pažnju ovome važnom, ali i pomalo zaboravljenom pitanju historije, tradicije i kulture Grada.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top