Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Liderstvo i menadžment > Naučite da pišete ono loše u pijesku, a uspjehe u kamenu!

Naučite da pišete ono loše u pijesku, a uspjehe u kamenu!

Dva prijatelja zalutali u pustinji

Dva prijatelja su zalutala u pustinji. Tokom sati pješačenja i raspravljanja o pravom putu, jedan prijatelj je ošamario ovog drugog. Onaj koji je ošamaren nije rekao ništa, nego je napisao u pijesku: DANAS ME MOJ NAJBOLJI PRIJATELJ OŠAMARIO. Napokon su naišli na oazu, gdje su odlučili da se odmore. Onaj koji je ošamaren se zaglavio u blatu i počeo se utapati, ali ga je prijatelj spasio. Nakon što je skoro umro, napisao je na kamenu: DANAS MI JE MOJ NAJBOLJI PRIJATELJ SPASIO ŽIVOT. Prijatelj koji ga je ošamario i spasio mu život ga upita: – “Nakon što sam te povredio, to si napisao u pijesku, a sada kada sam ti spasio život, to pišeš u kamenu. Zašto?” Ovaj mu je odgovorio: “Kada nas neko povrijedi, to bi trebali zapisati u pijesku gdje to mogu izbrisati vjetrovi oprosta. Ali, kada neko uradi nešto dobro za nas, moramo to ugravirati u kamenu, gdje je svaki vjetar beskoristan.” NAUČITE DA PIŠETE ONO LOŠE U PIJESKU, A USPJEHE U KAMENU. Kažu da je potrebno malo vremena da se pronađe posebna osoba, sat vremena da je počnemo cijeniti, jedan dan da je zavolimo, ali onda čitav život da je zaboravimo. Za Akos.ba priredio Jasmin Mujakić

http://www.ezsoftech.com/stories/mis16.asp#bear

Zalutali u pustinji

Dva prijatelja su zalutala u pustinji. Tokom sati pješačenja i raspravljanja o pravom putu, jedan prijatelj je ošamario ovog drugog.

Onaj koji je ošamaren nije rekao ništa, nego je napisao u pijesku:

DANAS ME MOJ NAJBOLJI PRIJATELJ OŠAMARIO.

Napokon su naišli na oazu, gdje su odlučili da se odmore. Onaj koji je ošamaren se zaglavio u blatu i počeo se utapati, ali ga je prijatelj spasio. Nakon što je skoro umro, napisao je na kamenu:

DANAS MI JE MOJ NAJBOLJI PRIJATELJ SPASIO ŽIVOT.

Prijatelj koji ga je ošamario i spasio mu život ga upita: “Nakon što sam te povredio, to si napisao u pijesku, a sada kada sam ti spasio život, to pišeš u kamenu. Zašto?” Ovaj mu je odgovorio: “Kada nas neko povrijedi, to bi trebali zapisati u pijesku gdje to mogu izbrisati vjetrovi oprosta. Ali, kada neko uradi nešto dobro za nas, moramo to ugravirati u kamenu, gdje je svaki vjetar beskoristan.”

NAUČITE DA PIŠETE ONO LOŠE U PIJESKU, A USPJEHE U KAMENU.

Kažu da je potrebno malo vremena da se pronađe posebna osoba, sat vremena da je počnemo cijeniti, jedan dan da je zavolimo, ali onda čitav život da je zaboravimo.

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top