Vi ste ovdje
Home > Sport i zdravlje > Zdravlje > Napravite prirodni dezodorans u 5 minuta

Napravite prirodni dezodorans u 5 minuta

Zašto jednostavno ne kupiti dezodorans u prodavnici?

Otići u prodavnicu po dezodorans vjerojatno je jednostavnije nego ga proizvesti čak i kada je proizvesti ga jednostavno kao u našem slučaju. Zato ćemo navesti prednosti izrade vlastitog i ne-štetnog dezodoransa.

Ovim receptom dobiti ćete prirodni dezodorans koji će vas štititi od neugodnog mirisa znojenja bolje od dezodoransa koji možete kupiti. Pri tome ćete uštediti u odnosu na cijenu koju ćete platiti u radnji. Dobit ćete dezodorans koji ne sadrži štetne sadržaje koji povećavaju rizik da se razbolite. Zvuči vam kao reklama iz Top Shopa? Bez brige, ništa vam ne prodajemo.

Spremni? Slijede upute za zdravi, domaći i prirodni dezodorans.

Sastojci

soda bikarbona- možete je nabaviti u apoteci

kukuruzni škrob- ako ga već nemate u ostavi (koristi se često za kuhanje), možete ga nabaviti u trgovini pod imenom Gussnel

maslinovo ulje

Kako napraviti dezodorans?

Uzmite zdjelu i u nju istresite sastojke u sljedećem omjeru: 1 kašika soda bikarbone na 2 kašike kukuruznog škroba. Dodajte par kapi maslinovog ulja. Sve dobro promiješate. Dobit ćete praškastu smjesu. Stavite ju u zatvorenu posudu. Čestitamo, 100% prirodni dezodorans je gotov.

Uputa za korištenje

Nakon tuširanja stavite u ruku malo smijese i utrljajte pod pazuha.

Doradite zdravi dezodorans po želji

Maslinovo ulje nije obavezan sastojak, dezodorans će biti jednako efikasan ako upotrijebite samo soda bikarbonu i kukuruzni škrob. No, maslinovo ulje zgrušava smjesu, a i blagotvorno djeluje na kožu pa ga preporučujemo. Ako želite da vam dezodorans fino miriše, jer ovaj koji vam nudimo nema miris osim malo po maslinovom ulju, u smjesu dodajte par kapi eteričnog ulja po izboru i promiješajte.

Ušteda

Cijena sastojaka za naš dezodorans je zaista mala, za izradu dezodoransa treba odvojiti manje od 5 minuta. A zaštita koju pruža je za ocjenu 5.

Kreni zdravo

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top