EkonomijaU FokusuVijesti iz zemlje

Najpoznatija tuzlanska mesnica halal certificirana

Implementacija zahtjeva Halal standarda, procedura i dokumentacije Mesnica Beširević započela je u mjesecu septembru 2019. godine. Audit tim Agencije je u mjesecu novembru u certifikacijskom auditu utvrdio da je Mesnica Beširević ispunila zahtjeve Halal standarda i da joj se može dodjeliti halal certifikat.

Halal certificiranjem obuhvaćeno je halal klanje krupne stoke, te prodaja svježeg i oblikovanog halal mesa. Pored vlastitih halal proizvoda Mesnica Beširević u svojm objektu nudi i halal certificirano meso drugih bh halal certificiranih kompanija.

Vlasnik Mesnice Beširević, gospodin Amer Beširević, izrazio je zadovoljstvo povodom dodjele halal certifikata i uspješne implementacije Halal standard i istaknuo je da je ovo još jedna potvrda kvaliteta rada i kvaliteta proizvoda. Halal je sinonim za zdravu, sigurnu i dodatno provjerenu hranu. Kod proizvodnje halal mesa je bitno da je životinja halal, da je hranjena prirodnom biljnom hranom, da se humano postupa sa životinjom i da je klanje izvršeno u skladu sa halal zahtjevima te da je životinja kvaliteno iskrvarila kako se krv nebi zadržavala u mesu.

Halal certificiranjem Mesnice Beširević dodatno je poboljšana ponuda objekata koji potrošačima mogu ponuditi meso halal kvalitete.

akos.ba

Povezani članci