Vi ste ovdje
Home > Duhovnost > Biseri mudrosti > Na ovom svijetu imaš samo jednog neprijatelja!

Na ovom svijetu imaš samo jednog neprijatelja!

Postoji neprijatelj sa kojim se moraš suočiti na ovom svijetu. Možeš ga tražiti po čitavom svijetu, ali ga nikada nećeš pronaći. Možeš potrošiti cijeli svoj život u toj potrazi, ali ga ipak nećeš pronaći. 

U ovoj borbi ne smiješ gledati ispred sebe, niti u ovaj svijet, jer se neprijatelj nalazi u tebi. Ovu bitku moraš nastojati da dobiješ, kako bi uspio na ovom svijetu. Tvoje srce mora prevladati šaputanja tvojih želja, koje su tvoj najveći neprijatelj.

Ali izbor leži u tebi, trebaš li slušati ta šaputanja? Ili trebaš dozvoliti da to budu jednostavno samo šapati u tvojoj duši, koji nemaju utjecaj na tvoje srce.
Na kraju, trebaš priznati da ne postoji nijedan grijeh za koji nisi sam kriv, a ako u nečemu uspiješ, ne postoji niko osim Stvoritelja kojem trebaš biti zahvalan za uspjeh.

Zbog toga, Stvoritelja trebamo imati uvijek u našim mislima, jer nam samo On može pomoći da pobjedimo našeg najvećeg neprijatelja. Moramo se suočiti sa njim, jer od njega ne možemo pobjeći, a moramo ga pobjediti, jer je to bitka koja traje čitav život, bitka zbog koje smo stvoreni.

Autor: WordsbyMe
Za Akos.ba preveo: Jasmin Mujakić

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top