Vi ste ovdje
Home > Obrazovanje i odgoj > Kutak za ženu > Moj put do hidžaba: Dva velika mubareka, udaja i moj HIDŽAB

Moj put do hidžaba: Dva velika mubareka, udaja i moj HIDŽAB

Želja za hidžabom se rodila u drugom srednje, i pune 4 godine sam se borila i borila sa svojim nefsom, jednostavno me nešto kočilo. Oblačila sam široku odjeću i ljeti sam uvijek nosila duge rukave, jer sam smatrala ako već nemam hidžaba da mogu pokriti ostali dio tijela, i hvala Allahu izdržala sam. Bila sam etiketirana kao čudakinja, ali mi to nije bilo ni najmanje bitno.

Kad sam završila srednju školu, pomislih, to je to, na fakultet ću, moram u novo okruženje krenuti sa hidžabom, ali… ni tad se to nije desilo. I odlučih da ću se prekriti onog dana kad se budem udavala, i tako je i bilo, prekrila sam se 20. oktobra. Samo Allah zna koliko sam se bojala da mi On ne uzme dušu onako dok sam bila otkrivena. Pored straha i tog unutrašnjeg košmara, uvijek me nešto spriječavalo, ponajviše rodbina, jer su svi bili protiv mog hidžaba. I konačno je došao taj dan, ta nedjelja, sve se spojilo, srce hoće da iskoči iz grudi, dva velika mubareka, udaja i moj HIDŽAB.

Elhamdulillah, jedva sam čekala, i opet sam se pribojavala svake sekunde, sve mislim uzet će mi moj Gospodar dušu, samo sam Ga molila svo vrijeme da me ne pozove Sebi dok ne bude sa mnom zadovoljan. Ja ne mogu opisati kako sam se osjećala, osjećala sam se kao da nisam na dunjaluku, jednostavno sam bila presretna. Hvala Milostivom Rabbu na svemu, On mi je toliko olakšao i svi su super prihvatili, i moja rodbina i nova porodica u koju sam došla. Samo vam mogu reći, gledajte samo da zadovoljite Gospodara, jer ljudi nisu bitni, svakako ćemo sami biti u kaburu i tad će nam pomoći samo ono što smo pripremili. I ne brinite i ne marite zbog suvišnih komentara, koji su izrečeni od osoba koje su u neznanju, ne zamjerite im, da znaju, radili bi bolje. Molim Allaha da nam olakša ovodunjalučka iskušenja i da pomogne onim djevojkama koje u sebi imaju želju za hidžabom, ali ih nešto koči…

Veseli me sad kada na ulici me poselame i oni koji me znaju i koji me ne znaju, prepoznaju me po mom hidžabu, znaju da sam dio Poslanikovog Ummeta, hvala Allahu. 

Ja živim svoj san punih 45 dana, molim Allaha da svi vi koji ovo pročitate zaživite svoj san i da On Uzvišeni bude nama zadovoljan. Amin!

Za Akos.bA: M. M-G

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top