Vi ste ovdje
Home > Duhovnost > Islamske teme > Migranti u Bihaću obilježili Kurban-bajram: Daleko od domovine ali danas sretni

Migranti u Bihaću obilježili Kurban-bajram: Daleko od domovine ali danas sretni

Bajramsko čestitanje kod reisa Kavazovića: Baklava, kafa i bajram-banka
Nakon centralne svečanosti u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu, reis je primio veliki broj vjernika sa kojima je vodio ugodan razgovor i počastio ih kafom, sokom i nezaobilaznom bajramskom slasticom baklavom

Povodom jednog od najvećih muslimanskih blagdana Kurban-bajrama, u prostorijama Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini upriličeno je tradicionalno čestitanje, javlja Anadolu Agency (AA).

Nakon centralne svečanosti u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu, reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović primio je veliki broj vjernika sa kojima je vodio ugodan razgovor i počastio ih kafom, sokom i nezaobilaznom bajramskom slasticom baklavom.

Na bajramsko čestitanje kod reisa došli su i oni najmlađi. Obučene u tradicionalnu bosansku nošnju reis Kavazović darovao ih je bajram-bankom.

U prisustvu velikog broja vjernika jutros je u džamijama širom Bosne i Hercegovine klanjan bajram-namaz čime je počeo jedan od najvećih muslimanskih praznika Kurban-bajram.

Centralna bajramska svečanost u BiH održana je u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu, Bajram-namaz predvodio je reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović.

akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top