Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Mesna industrija Menprom Tuzla uskoro izvozi u Tursku

Mesna industrija Menprom Tuzla uskoro izvozi u Tursku

Trajni suhomesnati proizvodi Mesne industrije “Menprom” iz Gornje Tuzle, uskori bi trebalo da se prodaju na tržištu Republike Turske, javlja RTV “Slon”. 

Tim povodom juče je u posjeti ovoj kompaniji boravila delegacija turskih privrednika, koji su iskazali želju da se proizvodi ove firme nađu na njihovom tržištu. Inače, riječ je o nastavku uspješne saradnje koju Mesna industrija “Menprom” već duže vrijeme ima sa Republikom Turskom i njenim privrednicima. 

– Saradnja će se odnositi na plasman “Menprom” proizvoda u Republiku Tursku, radi se o našim trajnim suhomesnatim proizvodima iz “premi” brenda – istakla je Merima Dževedetbegović tehnička direktorica Mesne industrije “Menprom” Gornja Tuzla. 

Posrednik u realizaciji planova Mesne industrije “Menprom” i turskih privrednika je novoosnovana firma “TuzIST”, čiji je zadatak pokretanje određenih aktivnosti u našem kantonu koje za cilj imaju otvaranje firmi i stvaranje novih radnih mjesta. Jedan od prioriteta je i pokretanje proizvodnje koja će se finalizirati u BiH i kao takva izvoziti u Republiku Tursku. 

– Ova današnja posjeta “Menpromu” upravo to znači i ovo je već druga posjeta u tom pogledu. Mi smo već dogovorili i druge aktere koji bi učestvovali u ovom projektu, prije svega radimo na podizanju određenih farmi gdje bi obezbijedili sirovinu za proizvode koji bi se obrađivali u “Menpromu” i kao takvi izvozili u Republiku Tursku – ističe Kasim Selimović, direktor firme “TuzIST”.

 

indikator.ba

 

Halal program:

 

Pileća hrenovka Pollo mini

 

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top