Vijesti iz zemlje

Merhamet Mostar u posjeti Covid ambulantama na području HNK-a

Sekretari Osnovnih odbora, koji djeluju u sklopu Regionalnog odbora „Merhameta“ Mostar, danas i prethodnih dana posjetili su Covid ambulante na području Grada Mostara, Konjica i Jablanice.

Za osoblje Covid ambulanti pripremili su obroke, voće, sokove i torte sa porukama „Budimo odgovorni“ i „Hvala vam“.

„Na ovaj način, Muslimansko dobrotvorno društvo „Merhamet“ želi izraziti solidarnost i poštovanje prema svim zdravstvenim radnicima, a posebno prema onima koji su na prvoj liniji u borbi protiv pandemije izazvane virusom Covid 19. Merhamet kroz svoju misiju dobročinstva i u ovom vremenu pandemije nosi dio tereta, te nastoji sa svim raspoloživim kapacitetima dati svoj doprinos i olakšati život najugruženijoj populaciji u Bosni i Hercegovini“, kaže Adnin Hasić, direktor Regionalnog odbora MDD „Merhamet“ Mostar.

„Želimo iskazati veliku zahvalnost Merhametu prije svega na posjeti u ovim teškim trenucima epidemije kada je naš zdravstveni sistem preopterećen, a zatim i na podršci koja je jedan vid pažnje i znak da mislite na zdravstvene radnike, koji se bore s ovom epidemijom“, rekao je Kamil Frko, koordinator za Covid JU Dom zdravlja „Stari grad“ Mostar.

(NovaSloboda.ba)

Povezani članci

Back to top button