Vijesti iz zemlje

Međunarodni forum solidarnosti – EMMAUS obilježio 19. godišnjicu rada i postojanja

Uz prisustvo velikog broja partnera i prijatelja Udruženja, predstavnika Vlade TK na čelu sa ministricom za rad i socijalnu politiku gospođom Sandrom Memić, načelnikom Općine Doboj Istok gospodinom Kemalom Bratićem, u prostorijama radnookupacione terapije Prihvatnog centra Duje, prezentovane su aktivnosti Udruženja u 2017. godini.

Prisutni su mogli da uživaju i u bogatom kulturno – zabavnom  programu koji su pripremili korisnici Prihvatnog centra Duje. Šaljiva predstava „Uspjeh iz inata“, recitacije i lijepe sevdalinke oduševile su sve prisutne.

U svom radu, kroz različite  projekte MFS-EMMAUS nastoji  da pomogne što većem broju ljudi, tako je u protekloj godini materijalnu pomoć pružio za 12 535 porodica i Udruženja.

Naravno, bez donatora i humanih ljudi sve učinjeno ne bi bilo moguće, tako da je za neizmjernu podršku i doprinos na polju humanitarnog djelovanja uručeno 41 priznanje i 41 zahvalnica. Priznanja u znak zahvalnosti dugogodišnjim saradnicima, prijateljima i donatorima uručio je predsjednik Upravnog odbora MFS-EMMAUS-a, gospodin Aziz Smajlović.

Domaća, nevladina, humanitarna organizacija MFS-EMMAUS trenutno ima 263 uposlenika koji svakodnevno ulažu veliki trud i zalaganje u želji da ostvare zajednički cilj: Pomoć onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Svake godine, prilikom obilježavanja godišnjice rada, dodjeljuju se jubilarne nagrade uposlenicima koji rade u Udruženju više od 10 godina, te se dodjeljuju nagrade za uposlenika i volontera godine. Ta praksa je nastavljena i ove godine tako da su jubilarne nagrade dobila 34 uposlenika. Za najboljeg volontera proglašena je Belma Šuvalić.

Titulu radnika godine ponijeo je dugogodišnji uposlenik Almir Zečević. Izabranog kolegu za dodjelu ovog priznanja krase epiteti kao što su: požrtvovanost, odgovornost, predanost, vedar duh i prijateljstvo prema svim korisnicima usluga Prihvatnog centra Duje kao i drugim kolegama.

Proslava godišnjice MFS-EMMAUS-a okončana je uz veselu atmosferu gdje su uposlenici, gosti i volonteri nastavili druženje uz muziku i večeru.

Akos.ba

Povezani članci

Back to top button