Vi ste ovdje
Home > Magazin (Page 5)

Kakva je povezanosti i odnos između rukje i hidžame?

Esselamu alejkum ve rahmetullahi ve berekatuhu. Dr. Šerif Muhammed, doktor alternativne medicine, član Organizacije imunološkog liječenja tumora u Americi odgovara na česta pitanja povezanosti rukje i hadžeme i o drugim aspektima liječenja po pravilima šerijata. Donosimo vam video predavanje i transkripciju njegova govora. Počinjemo sa odgovorom na neka pitanja koja su došla. Prvo pitanje:

Video recept: Kako na jednostavan način napraviti tiramisu?

Sastojci: 400 gr. piškota 500 gr. krem sira 6 jaja 150 gr. šećera 400/500 ml. kafe Kakao https://www.youtube.com/watch?v=CPpVsR0NbGw Priprema: Odvojiti bjelanjke od žumanjaka. Nakon toga u žumanjke dodati pola šećera, razraditi ih na pari i ostaviti kremu da se ohladi. Kada se krema ohladila, dodati joj krem sir i sjediniti smjesu. Bjelanjke pjenasto umutiti

Muzej u Hrvatskoj čuva sablju bana Jelačića s arapskim natpisom

Manje su poznate činjenice da je ban Jelačić tijekom svoje instalacije za bana hrvatskog, dalmatinskog i slavonskog u Zagrebu 1848. godine nosio sablju s arapskim natpisom “Oslonio sam se na Alaha”, da je imao cijelu kolekciju orijentalnih sablji, jednu kao poklon Omer-paše Latasa, te da je tokom te instalacije za

Gdje čuvati jaja – u frižideru ili na sobnoj temperaturi?

Gdje je bolje čuvati jaja? U frižideru ili ne? Naučnici su pokušali razriješiti staru dvojbu. Dok slastičari poručuju da su jaja sobne temperature bolja jer odlično povezuju ostale sastojke, oni koji su u strahu od mikroorganizama ne vade ih iz frižidera. Daily Mail pokrenuo je naučno istraživanje i angažirao stručnjake iz

Najbrža rasprava u historiji!

Došao je jedan čovjek kod šejha Albanija, Allah mu se smilovao, s tvrdnjom da zna gajb stvari želeći da se raspravlja sa njim. Šejh mu je tada rekao: „Može pod jednim uslovom?“ Na to ga ovaj čovjek upita: „Koji je tvoj uslov?“ Šejh mu zatim reče: „Kako to da poznaješ gajb stvari, a

Čija će čorba biti, nego Begova

Begova čorba je tradicionalno, bosansko jelo, i jedno od omiljenih na trpezi većine stanovnika BiH. To je specifična, gusta, jaka čorba za koju, kako kažu, ne biste se postidjeli ni da je pred bega iznesete. Smatra se da je nastala u Osmanskom carstvu ili čak došla sa Osmanlijama, međutim ovu čorbu

Bez rerne i miksera: Jeftina domaća bajadera gotova za 20 minuta

Ovu ukusnu čokoladnu čaroliju vole baš svi, a uz ovaj recept zavoljet ćete je još više. Pogledajte recept za najukusniju bajaderu za koju vam ne treba ni pećnica niti mikser te za koju ćete morati izdvojiti svega 20 minuta Sastojci: 9 kašika vode 20 dkg šećera 15 dkg mljevenih oraha, badema ili lješnjaka 25 dkg

Stari grad Vratnik

Pripremila: Abela Purivatra Vratničkim bedemima koji su bili nepravilnog oblika, bio je opasan grad koji se prostirao na 495 596 kvadratnih metara. Nišani u bedemima Gradnja bedema oko Vratnika trajala je dvanaest godina. Odbrambeni zid, prema naredbi Gazi Ahmed-paše Rustempašića trebao je biti „jedan sahat hoda dug, debeo dva aršina, visok deset aršina”.

Video recept: Napravite sebi ukusan sataraš sa piletinom

Sastojci: 8/10 paprika srednje veličine; 2 crvena paradajza + cherry paradajz (po želji); 1 zeleni paradajz; 2 glavice crvenog luka; 3 čehne bijelog luka; 1 mrkva; peršun; 250 ml. vrhnja za kuhanje; 200 gr. pilećih fileta (po želji); https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=-F1qAZxQBGU Priprema: Sitno isjeckati luk i mrkvu te ih zajedno propržiti u tavi. Kada

Top