Madi vam preporučuje: Piletina sa tikvicama
Za današnji ručak Madi Vam predlaže:
Svako jutro na trgovačkim policama širom BiH izloženi su Madi proizvodi od svježe i zamrznute piletine.
Cjelokupan proces proizvodnje Madi piletine nadziran je od strane stručnjaka, stoga su svi Madi proizvodi visoko higijenski i zdravstveno ispravni, što potvrđuje implementacija slijedećih standarda: ISO 9001:2008, HACCP I HALAL.
Potrebni sastojci za ovo jelo su:
• 400 g pilećeg filea
• 100 ml vode
• 100 ml ulja
• 1 kašika soli
• 1 kašika mješavine začina
• 2 kašike gustina
• 1 kašika naribanog đumbira
• 400 g tikvica
Priprema:
Piletinu narežite na rezance i uvaljajte u gustin. Tikvice nemojte guliti, nego ih prerežite napola i zatim narežite na tanke ploškice.
U tavu ulijte ulje i zagrijte ga. Zatim stavite narezano meso i kratko ga ispecite. Posolite s pola kašike soli i izvadite na toplo mjesto.
Zatim na istoj masnoći kratko ispecite tikvice, posolite s preostalom soli i dodajte đumbir. Vratite meso i zalijte ga vodom.
Dodajte začine pa sve zajedno još kratko prokuhajte.
Piletinu s tikvicama poslužite uz kuhanu rižu.
Savjet:
Kako biste dobili što tanje pileće rezance, neka fileti budu polusmrznuti.
Ostale recepte možete pronaći na web stranici madi.ba
Pratite Madi i na Facebooku MADI
Akos.ba