Kulinarstvo

Madi vam preporučuje: Piletina sa tikvicama

Za današnji ručak Madi Vam predlaže:

Svako jutro na trgovačkim policama širom BiH izloženi su Madi proizvodi od svježe i zamrznute piletine.

Cjelokupan proces proizvodnje Madi piletine nadziran je od strane stručnjaka, stoga su svi Madi proizvodi visoko higijenski i zdravstveno ispravni, što potvrđuje implementacija slijedećih standarda: ISO 9001:2008, HACCP I HALAL.

Potrebni sastojci za ovo jelo su:

• 400 g pilećeg filea
• 100 ml vode
• 100 ml ulja
• 1 kašika soli
• 1 kašika mješavine začina
• 2 kašike gustina
• 1 kašika naribanog đumbira
• 400 g tikvica

Priprema:

Piletinu narežite na rezance i uvaljajte u gustin. Tikvice nemojte guliti, nego ih prerežite napola i zatim narežite na tanke ploškice.

U tavu ulijte ulje i zagrijte ga. Zatim stavite narezano meso i kratko ga ispecite. Posolite s pola kašike soli i izvadite na toplo mjesto.

Zatim na istoj masnoći kratko ispecite tikvice, posolite s preostalom soli i dodajte đumbir. Vratite meso i zalijte ga vodom.

Dodajte začine pa sve zajedno još kratko prokuhajte.

Piletinu s tikvicama poslužite uz kuhanu rižu.

Savjet:

Kako biste dobili što tanje pileće rezance, neka fileti budu polusmrznuti.

Ostale recepte možete pronaći na web stranici  madi.ba

Pratite Madi i na Facebooku MADI

Akos.ba

Povezani članci