Zdravlje

Limun i voda – eliksir zdravlja

Limun u sebi sadrži saponine, koji se bore protiv mikroba što ga čini savršenim prirodnim lijekom protiv prehlada i gripe. Vitamin C iz limuna također učinkovito potpomaže apsorpciju željeza, koje ima ključnu ulogu u održavanju našeg organizma zdravim. U nastavku pročitajte i saznajte sve blagodati ovog jednostavnog i prirodnog napitka:

Topla voda pomaže pri reguliranju rada organa za probavu, a limun čisti jetru i stimulira njezin rad. Također pomaže kiselinama pri probavljanju hrane i eliminaciji štetnih tvari iz organizma.

Citrusi, poput limuna, u sebi sadrže veliku količinu vitamina C i askorbinske kiseline. Vitamin C pomaže u borbi protiv prehlade i gripe, dok askorbinska kiselina pomaže pri apsorpciji željeza, koje također ima značajnu ulogu u jačanju imuniteta. Askorbinska kiselina također potpomaže i ubrzava zarastanje rana, i jedan je od najvažnijih sastojaka za održavanje zdravog vezivnog tkiva, kostiju i hrskavice.

Kada je tijelo u hroničnom pH disbalansu, podložnije je raznim infekcijama i drugim bolestima. Premda se limun čini kiselim, on je u biti izuzetno alkalizirajuć i odličan je u balansiranju pH kiselosti organizma, osobito ako konzumirate puno mesa ili sira.

Topla voda s limunom djeluje i kao prirodni diuretik, što znači da potpomaže Vaše tijelo da se oslobodi viška tekućine i toksina. Limunska kiselina također pomaže u maksimalnom pokretanju enzima koji stimuliraju rad jetre.

I premda se teško možemo odreći jutarnje kave, mnogi kažu kako je puno lakše ujutro ustati nakon samo nekoliko dana konzumiranja vode s limunom. Kombinacija vode i limuna pomaže u hidrataciji i oksigenaciji krvi, što čini da se osjećate puni energije i elana.

Hronična dehidracija može prouzrokovati umoran i beživotan izgled kože. Vitamin C ima ključnu ulogu u održavanju zdravlja kože, a antioksidansi u borbi protiv bora i starenja, stoga započnite dan ovim zdravim napitkom i izgledat ćete svježije i zdravije.

e-zena.com

Povezani članci

Back to top button