Brak i porodica

Kvalitetno utrošeno vrijeme: Sedam aktivnosti za mamu i kćer

Evo najboljih aktivnosti s kojim ćete još više osnažiti poseban odnos sa svojom malom princezom.

Svaki roditelj će vam reći da je veza između majke i kćeri uistinu posebna. Djeca odrastaju brzo i trebamo iskoristiti svaku priliku za kvalitetno druženje kako bi izgradili čvrstu i neraskidivu vezu sa svojom mezimicom.  Ako ste mama koja želi napraviti nešto posebno i stvoriti prekrasne uspomene  sa svojom djevojčicom, imamo sedam ideja koje možete dodati na vaš popis zajedničkih aktivnosti. Za većinu ovih prijedloga dobna granica nije važna, samo je potrebno prilagoditi intenzitet dobi vaše curice – piše portal zena.rtl.hr

Filmski maraton

Rezervirajte jedan vikend za ljenčarenje s kćerkicom uz niz njenih omiljenih filmova (Harry Potter, Star Wars, Disney…). Pripremite dovoljno grickalica, izvalite se na kauč i neka maraton počne! Ako je curica starija, pronađite neki dokumentarac o temi koja je zanima te pretvorite svoj filmski maraton u nešto što može biti i zabavno i edukativno.

Stvorite umjetnost

Izvadite papir i bojice i krenite crtati. Postavite si cilj što želite napraviti i zajedničkim snagama pokušajte ostvariti zamišljenu temu. Od radova složite izložbu u vašem domu koju će svi gosti moći pogledati. Ako vam crtanje nije pretjerano zanimljivo, izradite kolaž od vaših fotografija koji će predstavljati vaš odnos.

Izgradite nešto

Alat nije namijenjen samo za očeve. Sa svojom mezimicom napravite Uradi sam projekt uređenja interijera ili vrta. Naravno, ne govorimo o ničemo jako kompliciranom, dovoljno će biti da zajedno postavite novu policu u njezinoj sobi ili obojite zidove u novu nijansu. Ako vam se ove ideje zvuče prekomplicirano, uvijek možete izgradite nešto pomoću edukativnih igrica poput puzzli ili LEGO kockica.

Volontirajte

Odvojite malo vremena za nesebične aktivnosti i provedite vrijeme zajednički pomažući drugima. Ovo će naučiti vašu kćer empatiji, razviti emocionalnu inteligenciju i naučiti je da ne bude pasivni promatrač nego da aktivno sudjeluje u promjenama. Donirajte svoju i njenu staru odjeću ili igračke, posjetite obližnji azil za životinje ili odaberite neku aktivnost u domeni ljudskih prava, kulture, sporta, zaštite okoliša.

Posjetite mjesto iz svog djetinjstva

Povežite se sa svojom kćeri tako što ćete je odvesti na neko posebno mjesto iz svog djetinjstva. Jedna je stvar govoriti o vašoj mladosti, a sasvim je druga priča posjet mjestu gdje se sve to dogodilo. Posjetite vaš rodni grad, mjesto gdje ste studirali ili se vjenčali i uživajte u vremeplovu u vašu mladost.

Iznenadite nanu

Zašto ograničiti druženje samo na mamu i kćer kad možete u vaš zajednički dan uključiti i nanu te tako povezati tri generacije. Iznenadite nanu odlaskom na ručak ili šetnjom, a ona će sigurno biti presretna što su je njezine dvije najdraže cure sjetile.

Od jednostavnih stvari doma do avantura vani, zbilja nije potrebno mnogo za njegovanje snažne veze između majke i kćeri. Izdvojite jedan dan mjesečno posvećen samo vama dvjema i stvorite predivne zajedničke uspomene koje će trajati zauvijek.

akos.ba

Povezani članci

Back to top button