U FokusuZa djecu i omladinu

Kreativne aktivnosti za djecu

Donosimo vam kreativne aktivnosti za djecu svih uzrasta u kojima će uživati sama ili uz igru s vama, a za koje vam nije potrebno gotovo ništa što nemate u svom domu.

Ove aktivnosti za djecu učinit će dan u kući zabavnijim

Kartonska kućica:

Običan odlazak u lokalnu trgovinu može završiti lijepom pričom o kućici u kojoj će vaša djeca uživati sa svojim lutkama i plišanim životinjama. Kutiju izrežite, oblikujte, malo zalijepite te iscrtajte s djecom. Izrežite i prozore i vrata te napravite krov.

Spužva kocke:

Spužve za domaćinstvo prilično su jeftine pa ih možete iskoristiti za kocke za igru. Jednostavno ih narežite na trake koje će djeca slagati po bojama, od njih će graditi piramide, tornjeve kuće, a prigodne su već i za jako malu djecu.

Otisci dlanova:

Što veći bijeli papir i tempere istisnute na plastičnim tanjurima bit će dovoljni za pravo malo umjetničko djelo koje će vaša djeca uživati oslikavati. Osim kreativnosti i zabave, dobit ćete uspomenu na njihovo djetinjstvo koju možete sačuvati.

Fotošop:

Uzmite veliki papir, stari stolnjak ili platu i na njima nacrtajte pozadinu za slikanje. Tako možete kao na ovoj slici nacrtati balone i oblake, a potom se dijete namjesti za sliku kao da leti s balonima. Možete na taj način djecu uslikati i s omiljenim likovima iz crtića poput Petrom Panom i sl.

Mozaik od papira:

Na većem kartonu nacrtajte nekakav oblik (krug, cvijet, šarena lopta i sl). nacrtajte grube linije olovkom, a potom pustite djecu da rezuckaju kolaž papir u puno boja i naprave pravi šareni mozaik. Ova igra idealna je za veće grupe djece.

Bubnjevi:

Od starih kantica, ili konzervi od kompota napravite djeci bubnjeve. Pustite ih da h oslikaju s bojama kako god oni žele.

Gradimo grad:

Omogućite djeci da drvene ili plastične kocke zidaju  poput pravih građevinaca. Uz vašu pomoć neka naprave tijesto za igru , a potom zidaju kuće za igračke ‘ciglama’ i ‘betonom’.

Baloni od sapunice:

Potrebne su vam dvije kašike deterdženta za pranje suđa, posudica s vodom i kartonska rola od kuhinjskog papira za pečenje ili alu folije. Izmješajte smjesu, namočite dno role, a potom ju dignite i pušite.

Balon ukrašen konfetima:

Uzmite čim veći balon i napušite ga. Kupite i konfete i lijepilo u tubi. Pustite djecu da lijepe konfete na balon koji će od običnog balona postati pravo čudo.

Izvor fotografija: lifehack.org
Izvor:djecijaposla.com

akos.ba

Povezani članci

Back to top button