Kutak za ženu

Konjac spužva – zašto je morate isprobati i kako je koristiti

Za razliku od mnogih pilinga ili spužvica, konjac spužve su toliko nježne da ih možete svakodnevno koristiti.

Konjac spužvice proizvode se od korijena konjac biljke i predstavljaju u potpunosti prirodno rješenje za čišćenje kože. Zbog nježnosti vlakana u konjac spužvi, možete ju svakodnevno koristiti na licu bez straha od oštećenja kože.

Ova malena spužva postat će vaš novi saveznik u čišćenju kože jer njome možete ukloniti šminku, očistiti lice nakon uklanjanja šminke (kako biste bili sigurni da ste sve skinuli) ili pak osvježiti lice veoma nježnim pilingom.

Konjac spužvica upija mnogo vode i zbog njene će vam teksture biti potrebno manje sredstva za čišćenje lica. Osim toga, brzo će se osušiti između korištenja i ne morate brinuti oko razvoja mikroba. Preporučuje se za svaki tip kože, a posebice za njegu osjetljive ili problematične kože.

Djelovanje konjac spužvice na kožu

Povezana slikaKod masnog tipa kože, ova će spužvica pomoći očistiti gornji sloj kože bez grubog uklanjanja prirodnih ulja, dok će za suhu kožu smanjiti dodatno isušivanje koje se često događa nakon čišćenja kože gelovima ili pjenama za pranje lica.

Kako koristiti konjac spužvu?

Kada je suha, konjac spužva je tvrda te je morate natopiti u vodi nekoliko minuta kako bi se “napuhala” i bila spremna za korištenje. Spužvu zatim dobro iscijedite, a ona bi trebala biti meka i podatna pod prstima.

Meku spužvu možete koristiti samu (na čistome licu) u svrhu blagog pilinga i poticanja cirkulacije lica. U tome slučaju ravnom stranom spužve masirajte lice nekoliko minuta, kružnim pokretima.

Ukoliko želite ukloniti šminku ili temeljito očistiti lice, na iscijeđenu spužvu nanesite malo sredstva za čišćenje lica i protrljajte prstima po spužvici. Zatim jednostavno izmasirajte lice spužvicom i pobrinite se da ste dohvatili sve dijelove na kojima ima šminke. Konjac spužvu jedino nemojte koristiti za uklanjanje šminke s očiju jer bi ostatci maskare mogli zaglaviti u vlaknima spužve.

Povezana slikaNakon čišćenja lica, spužvu dobro operite pod vodom, iscijedite i ostavite na prozračnom i čistom mjestu da se temeljito osuši. Preporučljivo je objesiti spužvicu za konac koji se nalazi na većini konjac spužvi jer tako omogućujete sušenje sa svih strana. Kada je suha i ponovno stvrdnuta, spužvicu pospremite u njeno pakiranje ili na čisto, suho mjesto.

Kreni zdravo

Back to top button