Zdravlje

Kombinacija meda i jabukova sirćeta će preporoditi vaš organizam

Bogat vitaminima, mineralima i antioksidansima, med je zahvaljujući jakom protivupalnom dejstvu izuzetno blagotvoran za organizam, pogotovo u slučaju bolova u grlu ili gorušici. Istovremeno, jabukovo sirće otklanja digestivne probleme, pomaže u sagorijevanju masti, olakšava bolove u zglobovima, piše portal 6yka.com.

Potrudite se da nabavite domaće sirće koje ne sadrži dodatke.

Ako se ova dva sastojka pomiješaju u šolji vode, u srazmjeri kašika jabukovog sirćeta i kašičica meda, efekat će biti višestruko bolji. Da bi se osjetilo poboljšanje napitak treba piti svakog jutra na prazan stomak, pola sata prije doručka.

Po riječima stručnjaka, napitak pomaže kod različitih upala, infekcija, reguliše hipertenziju, preventivno štiti od kožnih bolesti, gojaznosti i lošeg zadaha, a povećava i nivo energije.

Mješavina je višestruko djelotvorna, jer med i sirće postaju alkalni, čime povećavaju nivo pH vrijednosti, a povećavaju i otpornost organizma na bakterije i razne bolesti. Više od šolje dnevno ne treba piti, jer može nepovoljno da utiče na gustinu kostiju i smanjenje nivoa kalijuma. Dijabetičari i osobe koje piju lijekove za srčane bolesti, ne bi trebalo da konzumiraju napitak bez konsultovanja sa doktorom.

Akos.ba

Povezani članci

Back to top button