Kulinarstvo

Kokos bajadera gotova za 15 minuta

Sastojci:

– 200 ml vode

– 300 gr šećera

– 250 gr margarina

– 300 gr mljevenog keksa

– 100 gr kokosa

Priprema:

Pomješati vodu i šećer, pa staviti na vatru.

Kada provri dodati isjeckan margarin i mješati dok se ne otopi.

Skloniti sa vatre kada se i margarin otopio pa dodati kokos i keks i sve sjediniti.

Kalup je manji 20 x 15 cm, tako da ako je potrebno praviti duplu mjeru. Staviti u kalup foliju pa istresti cijelu masu i poravnati mokrom kašikom.

Ostaviti kolač u plehu preko noći ili u frižider da se stegne.

Poslije izvaditi sa papirom na manju tacnu pa prijeko staviti glazuru bijelu ili crnu ili posuti kokosom.

Kokos je idealan za posipanje ako glazura nije ispala baš ravna.

Kada se glazura stegne sjeći u štanglice.

Prijatno.

Izvor: brzikolaci.com

Povezani članci

Back to top button