Književni kutak

Kemal Čopra predstavio “Hadžibeg” travničkoj publici

Autor Kemal Čopra predstavio je knjigu "Hadžibeg" u Vezirovom dućanu u Travniku, u okviru ciklusa razgovora "Kahva uz priču".

Oavj projekat prima u goste istaknute autore, umjetnike, profesore i književnike, koji predstavljaju svoj rad travničkim građanima i turistima.

Kemal Čopra u “Hadžibegu” govori o zgodama i životu Uzeira i njegove supruge.

– Uzeir Hadžibeg je dio mene. Posegnuvši za sjećanja na priče iz djetinjstva rodila se i potreba da pišem, da na neki način vratim ono što smo zaboravili, tradiciju, običaje. Na pitanje zašto ne stavim pojašnjenje za pojedine riječi, kažem, da se njihovo razumijevanje shvata čitanjem, jer su proizašle iz konteksta i dio su nas. Stoga je Hadžibeg interesantan publici, nenametljiv, razumljiv i svoj – kazao je Čopra prilikom gostovanja u Travniku.

Njegovi tekstovi dostupni su i putem društvenih mreža, odakle publika može ostvariti interakciju s njegovim sadržajima, poistovjetiti se sa zgodama priče, ali i podijeliti uspomene ostavljajući komentar na njegovim platformama.

Prethodno je Vezirov dućan ugostio dr. Nezira Halilovića koji je govorio o svojoj knjizi “Adem – praotac u nama”. 

Vezirov dućan će i u predstojećem periodu ugostiti brojne istaknute članove društvene zajednice, a iz Dućana pozivaju na dolazak i druženje s gostima i posjetiteljima.(Kerim Sefer/Preporod.info)

akos.ba

 
 

Povezani članci

Back to top button