Dijaspora

Kandidat za gradonačelnika Frankfurta Mike Josef posjetio je Bošnjački kulturni centar Frankfurt

Ovom prilikom Josef je predstavio svoju viziju djelovanja u koliko mu građani iskažu povjerenje. Govorio je o promjenama socijalne prirode, kao što su smanjenje troškova stanovanja, pomoć socijalno ugroženim, a posebno je ukazao na značaj njegovog program za djecu i omladinu, kazavši da njime želi omogućiti najbolje moguće uslove.

Josef je tokom svoje posjete BKC-u iskazao priznanje i zahvalnost svim članovima džemata na dosadašnjim uspjesima, kao i doprinosu koji je zapažen i vrednovan kod institucija Frankfurta.

Iskazao je interesovanje za izgradnju džamije, uputio čestike za ovaj velik korak, kao i za idejno rješenje budućeg bošnjačkog centra, koji će obogatiti arhitektonsku sliku ovih prostora.

Podsjećamo, Josef je više puta posjetio BKC Frankfurt, te iskazuje veliko interesiranje za situaciju u Bosni i Hercegovini, kao i za stanje svih građana Bosne i Hercegovine koji borave na području Frankfurta.

Izbori  za gradonačelnika Frankfurta zakazani su za 26. mart 2023.  godine, i ujedno upućujemo apel svim građanima da izađu na izbore.

Akos.ba

 
 
 
 
 
 
 
 

Back to top button