Vi ste ovdje
Home > Obrazovanje i odgoj > Brak i porodica > Kako uštediti na plaćanju računa

Kako uštediti na plaćanju računa

Svi silni računi koji vam dolaze na kraju mjeseca lagano vam zadaju glavobolju? No, plaćati račune se mora, a ako to napravite do roka dospijeća neće vam naplatiti zatezne kamate, tako da kad već morate platiti, najbolje je to napraviti do roka dospijeća koji se nalazi u gornjem desnom uglu svakog računa, ili na donjem desnom. Saznajte kako uštediti na računima.

Sve više ljudi koristi se i internet bankarstvom, što se smatra najpovoljnijim načinom jer se ne plaća nikakva provizija na račun, a osim toga nije potrebno čekati u redu, nego sve obavljate iz udobnosti svoga doma, pomoću par klikova na računaru. To je zapravo dupla ušteda, jer osim što ste izbjegli razne provizije, niste izgubili apsolutno puno vremena.

Postoji još jedna opcija, a to su trajni nalozi. S vašeg računa svaki mjesec se oduzima svota koliko iznosi vaš račun, tačno na određeni dan. Na taj način isto ćete dobro proći, jer se ne uzima nikakva dodatna provizija, a riješite se računa bez ikakvih dodatnih radnji.

Na ove načine nećete izbjeći plaćanje svojih računa, ali ćete izbjeći “bacanje” nepotrebnih iznosa na razne provizije, koje se pojedinačno ne čine mnogo, ali isto je kao da ih bacite u smeće. Još se jednom pokazalo koliko je važna ušteda.

https://www.savjetnica.com

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com