Vi ste ovdje
Home > Duhovnost > Islamske teme > Kad je Allah primio dovu šejtana, kako neće tvoju?

Kad je Allah primio dovu šejtana, kako neće tvoju?

Obraćam se tebi koji se osjećaš krivim jer si uradio ono što znaš da nisi trebao. Tebi koji klanjaš na različitim mjestima da bi obavio svoju dužnost. Tebi koji plačeš zbog svoje slabosti, ali se i dalje budiš, ohrabriš se i kažeš Bismillah samo zato što znaš da to moraš. Tebi koji se trudiš da obaraš pogled. Tebi koji se osjećaš posramljeno jer izgledaš kao da si se tuširao dok si uzimao abdest. Tebi koji spuštaš telefon teška srca jer si to trebao uraditi davno.

Ako je Uzvišeni Gospodar odgovorio na dovu najprokletijeg bića-šejtana, le'anehullah, nakon što je odbio da se pokloni Ademu, alejhisselam, kako možeš i na trenutak posumnjati da se neće odazvati molitvi Svog roba koji se trudi i ima poteškoće?
On voli i cijeni tvoju borbu, čak i onda kada se gotovo mrziš zbog svojih djela. Nemoj potcjenjivati veličinu Njegove milosti i razumjevanja tvojih najintimnijih borbi. Podigni ruke ka Njemu i traži od Njega, a ako se osjećaš previše slomljenim da Mu to kažeš riječima, šapući to svojim srcem. Znaj da će ti Allah bez sumnje odgovoriti, iako ponekad odmah ne razumiješ Njegov odgovor.
Poslanik Muhammed, alejhisselam, nas je podučio:
„Vaš Gospodar je Velikodušan i Stidljiv. Ako Mu se rob obrati tražeći Mu nešto, stidi se da ih vrati prazne.“ (Ahmed)

Autor: Maryam Amirebrahimi
Za Akos.ba prevela: Amina Mujela

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top