U FokusuZdravlje

Jedanaest savjeta za odabir stomatologa i kvalitetnu stomatološku uslugu

za poduzetnice.ba piše :dr.Lejla Cerić Džaferović

Za kvalitetnu stomatološku uslugu, prvenstveno je bitna količina znanja. Ono se, kao i na ostalim fakultetima, temeljno mjeri po prosjeku ocjena. Količina znanja s prosjekom ocjena 6 ili 10, nije i nikada neće biti ista. Znanje je potrebno godinama povećavati kroz trogodišnji proces specijalizacije i kontinuirane edukacije.

Druga po važnosti je manuelna spretnost i, takozvana, lakoća ruke koja predstavlja lični talenat i posebnu vrlinu stomatologa.

Iskustvo je izuzetno bitan faktor. Nipošto ga nemojte potcijeniti.

Za kvalitetnu stomatološku uslugu, neophodna je asistencija stomatološke sestre.

Uvijek imajte na umu da je za kvalitet potrebno vrijeme, naročito kada se radi o protetskim uslugama. Nemojte žuriti.

Za izradu kvalitetnih protetskih radova (krunice, mostovi), zube je potrebno pripremiti. Za pacijente s parodontitisom (parodontozom), proces pripreme može trajati i do dva mjeseca.
Stomatolog treba da poštuje vrijeme vašeg termina i da odvoji dovoljno svog vremena za vas.

Izuzetno priznat u svijetu je indivindualni pristup pacijentu. Ne mogu se svi pacijenti tretirati na isti način, jer je svaki čovjek priča za sebe.

Birajte stomatologa sa kojim možete uspostaviti energetsku konekciju i osjetiti povjerenje već nakon prve usluge.

Oko 80% pacijenata posjeduje strah ili fobiju od pružanja stomatoloških usluga. Razgovarajte sa svojim stomatologom i upoznajte ga na startu sa svojim strahom, kako bi vam on mogao korektno pomoći. Strahovi se zaista mogu pobijediti i nestati.

Zahtijevajte privatnost. Osim stomatološke sestre, niko više ne bi trebao čuti vaš razgovor sa stomatologom.

Izuzetno bitan je ambijent u kojem se pružaju stomatološke usluge. Ugodan ambijent pruža rasterećenost i osjećaj smirenosti, ali je, po važnosti, od svega nabrojanog na posljednjem mjestu.

akos.ba

Povezani članci

Back to top button