UmjetnostVijesti iz zemlje

Izložba slika „Crno-bijeli svijet Almina Zrne“ u Galeriji Općine Novi Grad

U Galeriji Općine Novi Grad može se pogledati izložba slika „Crno-bijeli svijet Almina Zrne“, koja je danas otvorena u prisustvu zvaničnika iz kulturnog i javnog života i drugih gostiju.

Ova izložba predstavlja jedinstven uvid u svijet koji autora Almina Zrnu  inspiriše kao umjetnika. Angažman i interes autora zasnovan je na umjetničkoj fotografiji, odnosno aktu kao formi i portretima.

Može se pogledati do 22. juna, radnim danima od 9 do 16 sati.

Autor izložbe dobitnik je šest nagrada Udruženja likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti i dizajnera BiH, iz oblasti fotodizajna, kao i dvije nagrade Udruženja novinara BiH za najbolju objavljenu fotografiju. Njegovu karijeru prožimaju različiti fotografski izričaji, a u Galeriji Općine Novi Grad imamo priliku pogledati njegovu samostalnu postavku, inače presjek njegovog dvadesetogodišnjeg uspješnog rada.

Prilikom otvaranja postavke, pored autora Zrne, prisutnima su se obratili i gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka i Općinski načelnik Semir Efendić.

Gradonačelnik Skaka čestitao je  rukovodstvu Općine na realizaciji ideje da se u prizemlju zgrade otvori galerijski prostor, a Alminu Zrni na usmješnom dugogodišnjem radu.

Ovom prilikom načelnik Efendić je kazao da je Zrno, prije svega vrhunski profesionalac i umjetnik, te da se može nositi sa najboljima u svijetu umjetnosti.

Izložba„Crno-bijeli svijet Almina Zrne“ sedma je po redu izložba predstavljena u Galeriji Općine Novi Grad, od 30 planiranih u ovoj godini.

I u narednom periodu građanima Novog Grada i Sarajava ovdje će biti predstavljeno likovno i drugo kulturno blago, koje u svom fundusu imaju skoro sve kulturne institucije Sarajeva.

Akos.ba

Povezani članci

Back to top button