Vi ste ovdje
Home > Obrazovanje i odgoj > Brak i porodica > Istraživanje koje će vas nasmijati: Šta djeca stvarno misle o braku?

Istraživanje koje će vas nasmijati: Šta djeca stvarno misle o braku?

Bez obzira na vaše stavove o braku, ne možete pobjeći od činjenice da su djeca uvijek na prvom mjestu.

Jeste li znali da je skoro polovina prvorođenih danas u SAD-u, rođeno izvan braka? Možda ćete također biti šokirani činjenicom da dok napune 16 godina, oko 50% američke djece će morati doživjeti razvod svojih roditelja. To je oko milion djece godišnje, piše lifehack.org.

Bez obzira da li roditelji žive zajedno, u braku, ili su razvedeni, djeca ih uvijek promijene, na bolje ili na lošije. Dakle, trebamo pitati djecu što misle o braku. Možda nas mogu naučiti par stvari o ovoj instituciji, jer deca mogu biti intuitivna, perceptivna, mudra ili naivan. Fascinantno je čuti kakve su njihove impresije.

O posvećivanju

Brak uspijeva kada par ima nezavisan zadovoljavajući život, prema istraživanju američkih bračnih savjetnika. Ali ne možete imati previše nezavisnosti, jer previše nezavisnosti može dovesti do nevjere ili radoholičarstva. Možda su klinci već shvatili znakove upozorenja.
“Ne zaboravi ime svoje žene. To će dovesti do nereda u ljubavi.” – Erin, 8 godina

O komplimentima

“Reci ženi da izgleda lijepo, čak i ako liči na kamion.” – Ricky, 10 godina
Supružnici vole da budu cijenjeni i da dobijaju komplimente zbog svojih talenata, dostignuća i izgleda. Ko ne voli da bude pohvaljen zbog svog izgleda?

O ljubavi i djeci

“Oni koji se vole samo gledaju jedni u druge i njihova hrana se ohladi. Drugi ljudi više brinu o hrani.” – Brad, 8 godina

Bračni parovi se lahko prepoznaju. Obično, po sjaju u očima i držanju za ruke dok hodaju po tržnom centru, ulicom i na trgovima.
“Uvijek se držimo za ruke. Ako je pustim, ona kupuje stvari”, – Henny Youngman

Ali, šta se događa kada problemi discipline dovedu do toga da njihova djeca izmaknu kontroli?

“Možda ćete morati pogađati, prema tome da li se čini da stalno viču na istu djecu”. – Derrick, 8 godina

Kako parovi završe u braku?

“Prije nego se udate za neku osobu, prvo bi trebalo da im date da koriste kompjuter sa sporim internetom da biste vidjeli ko su oni u stvarnosti.” – Will Ferrell

Ovo pitanje je je jednostavno za odrasle. Suprotnosti se privlače ili ćemo završiti sa ljudima koji izgledaju i ponašaju se baš kao i mi. Ne zaboravite kako ste mislili da su vaši roditelji baš stvoreni da budu zajedno? Neki klinci idu malo dalje i kažu da je sve već odavno odlučeno.
“Nijedna osoba stvarno ne odluči prije nego što odraste za koga će se udati. Bog odlučuje sve to mnogo prije, a mi tek kasnije saznamo sa kim smo zaglavili.” Kristen, 10 godina

Vrijeme za ulazak u brak

Kada su djeca bila upitana “kada je dobar trenutak da se uđe u braku”, najzanimljiviji odgovor je bio: “u popodnevnim satima”. Također je zanimljivo da mnogi klinci smatraju da brak nije uvijek piknik.

“Boli me glava kada razmišljam o tim stvarima. Ja sam samo djete. Ne trebam tu vrstu problema”. – Kenny, 7 godina

Za Akos.ba preveo Jasmin Mujakić

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com