Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Istra dobila prvi hotel sa halal standarda: Hotel Sol Umag otvara vrata tržišta Bliskog istoka

Istra dobila prvi hotel sa halal standarda: Hotel Sol Umag otvara vrata tržišta Bliskog istoka

Uvođenjem Halal standarda HOTELU Sol Umag otvaraju se vrata novom tržištu i turistima s Bliskog istoka

Umag, 17. lipnja 2014. – Hotel Sol Umag postao je prvi hotel u Istri kojem je dodijeljen certifikat Halal kvalitete koji se primjenjuje u području pružanja usluga hrane, pića i smještaja u ugostiteljskim objektima. Halal kvaliteta obuhvaća zdraviji način života zbog pojačane kontrole sastava i sirovina u proizvodima te potpunog izbjegavanja alkohola i svega što škodi ljudskom organizmu.

Certifikat je direktoru hotela Sol Umag&Residence Mariju Miglesu uručio je izaslanik muftije, Elvedin efendija Posavljak, glavni imam medžlisa Umag naglasivši pri tome da mu je čast dodjeliti certifikat prvom halal certificiranom istarskom hotelu.

U svom obraćanju Aldin Dugonjić, rukovoditelj Centra za certificiranje halal kvalitete u Zagrebu, jedine ovlašetene institucije Islamske zajednice u RH za izdavanje certifikata halal kvalitete za proizvode i usluge u Hrvatskoj rekao je da je grad Umag oduvijek podizao standarde kvalitete a to je još jednom dokazao i implementirajući halal standard u prvi svoj hotel i time postavši prvi takve vrste na području istarske županije.  „Na razini Hrvatske jako je malo hotela koji imaju spomenuti certifikat i drago mi je da je upravo Sol Umag prvi hotel u Istri koji je uveo Halal standard. Nadam se da će gosti koji traže Halal kvalitetu prepoznati naša nastojanja da im pružimo uslugu koja u potpunosti odgovara njihovim navikama“, istaknuo je tom prigodom Migles.

Čak 13% ukupnog turističkog prometa dolazi od halal turizma, a radi se o turistima snažnijih financijskih mogućnosti. Halal turizam je u 2010. godini u svjetskoj turističkoj ponudi iznosio devet posto, s vrijednošću od oko 90 milijardi dolara, a 2013. godine taj je broj narastao na 12,3 posto. I Halal prehrambena industrija bilježi rast u Hrvatskoj, a Hrvatska je i jedina zemlja Europske unije s jedinstvenom halal normom.

„Istraturist u svom poslovanju kontinuirano prati trendove te smo prepoznali važnost cjelokupne Halal industrije koja ima velik potencijal za gospodarski razvoj. Svjesni smo da je halal tržište među najviše rastućim tržištima na svijetu, a ovaj certifikat dodaje vrijednost za goste s tog područja“, rekla je prisutnima Arlen Brozić, direktorica korporativnih poslova Istraturista

Završnu riječ imao je  Vili Bassanese, gradonačelnik grada Umaga koji je ovom prilikom čestitao vlasnicima i zaposlenicima hotela Sol Umag te naglasio da grad Umag kao turistička destinacija kontinuirano razvija sadržaje i prilagođava standarde za goste iz svih krajeva svijeta.

halal.hr

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top