Ekonomija

Inspirativna ideja: Predstavljeni promotivni filmovi o privredi BiH

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara BiH Mirko Šarović i predsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH Bruno Bojić pristustvovali su danas u Sarajevu prezentaciji promotivnih filmova pod zajedničkim imenom “Inspirativna ideja” o privrednim mogućnostima u BiH.

Riječ je o pet promotivnih video materijala u kojim su prikazani potencijali metalne i elektroindustrije, prehrambene industrije, drvne industrije i turizma za koje je Spoljnotrgovinska komora BiH izdvojila 80.000 KM.

Šarović kaže da predstavljeni video materijal predstavlja početak nastojanja da se podigne nivo promocije privrednih potencijala BiH .

“Predstavljeni video materijali su dio zajedničkog projekta Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH i Spoljnorgovinske komore BiH. Mi smo u Ministastvu obezbijedili sredstva”, rekao je Šarović.

On ističe da promovisanje privrednih potencijala BiH sve više dobija na značaju, te da paralelno s tim raste i budžet namijenjen za tu svrhu.

Bojić je rekao da danas predstavljeni filmovi imaju za cilj poboljšanje imidža BiH jer se veoma malo pažnje pridaje privrednim potencijalim zemlje.

“Napravili smo materijal koji će se sigurno prikazivati u diplomatskim predstavništvima širom svijeta, biće korišćen tokom međunarodih sajamskih manifestacija, posjeta privrednih delegacija”, rekao je Bojić.

Predstavljeni video materijali biće dostavljeni Predsjedništvu BiH, Ministarstvu inostranih poslova BiH, Ministarstvu spoljne trgovine, ali i svim drugim koji su zainteresovani za prezentaciju privrednih potencijala BiH.

akta.ba

Povezani članci

Back to top button