Iftarski meni: Vegedor teletina
Sastojci:
Teleće meso bez kosti 800g
Vegedor 2 kašike
Tagliatelle sa špinatom-svježe 300g
Maslinovo ulje 1dl
Maslac 2 kašike
Sol 1 kašikica
Biber 1 kašikica
Plemeniti plavi sir 100g
Vrhnje za kuhanje 1 čaša
Priprema:
Teleće meso isjeći na manje odreske pa natrljati sa maslinovim uljem, biberom i Vegedor začinom. Pustiti da odstoji 10 minuta. Odreske pržiti u tavi na ulju i maslacu sa obje strane pa izvaditi na toplo.
U tavu na preostalu masnoću dodati komadiće plemenitog sira, vrhnje za kuhanje, dosoliti, sačekati da se sastojci sjedine pa u tavu vratiti odreska na 5 minuta.
Tagliatele skuhati u slanoj vodi i servirati kao podlogu pripremljenim Vegedor odrescima.
Po želji dekorisati sa svježim začinskim biljem.
Akos.ba